جوان آنلاین: ابوالفضل حسن زاده در نشست خبری امروز خود درباره آخرین تغییرات در آئین نامه انضباطی گفت: همین امروز شاهد بودیم آرای سنگینی علیه ۴ باشگاه صادر شد. اولین موضوعی که خیلی مهم است، دستورالعمل ناظر بر ثبت قراردادهای لیگ برتر، لیگ دسته اول و دوم کشور است. اجرای لیگ برتر شروع شده و چند نکته مهم دارد. در همه لیگها تقریباً مشترک است. فقط عدد جرایم و مهلتها متفاوت است.
رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ادامه داد: اولین نکته ضرورت ثبت یا فسخ قرارداد در طول فصل است. این دستورالعمل برای مدت ۳ فصل لازم الاجرا است. ثبت یا فسخ قراردادها الزما باید در فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ ثبت شود. در غیر این صورت هیچ اثری ندارد.
وی افزود: دومین نکته ضرورت رعایت مهلت ثبت نام بازیکنان است. تیمهای لیگ برتری یک مهلت ۲۰ روزه قبل از شروع فصل دارند. یعنی تا تاریخ ۵ مرداد مکلف بودند ۱۶ بازیکن را ثبت نام کنند. در غیر این صورت جریمه میشوند که برای لیگ برتر حداکثر ۵ میلیارد تومان و لیگ دسته اول ۳ میلیارد تومان محکوم میشوند. اگر بازهم رعایت نکنند کماکان این محکومیت ادامه خواهد داشت. نکته خیلی مهم که فصل فوتبالی ما را به چالش میکشد؛ اگر تا کمتر از ۴۸ ساعت از شروع اولین مسابقهشان کارت بازیکنی صادر نشود او حق بازی ندارد.
حسن زاده ادامه داد: بررسی کردم و ۳ باشگاهی که فردا بازی دارند مشکلی ندارند ولی اگر مثلاً پرسپولیس امروز برای بازیکنش کارت بازی بگیرد، فردا حق استفاده از بازیکن را ندارد. به هردلیلی، قصور سازمان لیگ باشد، قطعی برق باشد، نقص برق باشد یا… اگر کارت بازی برای بازیکنی صادر نشد باشگاه حق ندارد تا قبل از ۴۸ ساعت از او استفاده کند. این قید تا تاریخ ۲۸ شهریور امسال که آخرین فرصت نقل و انتقالات است ادامه دارد.
وی افزود: من امروز شنیدم یکی از باشگاههای معروف ما تازه امروز مدارک را به سازمان لیگ داده است. روز جمعه بازی دارند و اگر امروز به هر دلیلی کارتی صادر نشود، این باشگاه حق استفاده از بازیکنانش را ندارد. طبیعتاً اگر استفاده کنند و شکایتی از تیم مقابل واصل شود تحت عنوان بازیکن غیرمجاز بررسی میشود. لیگ برتر، لیگ یک و لیگ دو این قید را دارند.
رئیس کمیته انضباطی درباره قراردادهای صوری تصریح کرد: بحث قراردادهای صوری را داریم. قراردادهایی فقط معتبر هستند که در سازمان لیگ ثبت شوند. اگر ثابت شد قراردادی که ثبت شده با قرارداد واقعی تعارض دارد، قرارداد ارائه شده صوری است و پشت پردهای وجود دارد، باشگاه تا دو پنجره نقل و انتقالاتی و بازیکن تا ۲ فصل محروم میشوند.
حسن زاده گفت: در سه حالت تنبیهات انضباطی سنگینی برای باشگاهها در نظر گرفته میشود: انتشار و صدور اعلامیه، مصاحبه غیرفنی و خارج از مسئولیت توسط مربیان، کادرفنی، اداری و مدیران باشگاهها و اظهارات در کنفرانس مطبوعاتی قبل یا بعد از بازی علیه فدراسیون، سازمان لیگ، هیأتها و باشگاهها.
او درباره واکنش به بیانیهها عنوان کرد: اگر بیانیه یا اطلاعیه یا … توسط روابط عمومی یا مدیر رسانه باشگاهی منتشر شود، مدیرعامل و تمامی مدیران باشگاه محکوم میشوند. یعنی کاری به مدیر رسانهای نداریم ولی مدیرعامل یا عضو هیأت مدیرهای که روحش هم خبر ندارد محکوم خواهد شد.
وی با اشاره به مبلغ جرایم نقدی، عنوان کرد: جرایمی که پیش بینی شده برای لیگ یک ۵۰۰ میلیون تومان و برای لیگ برتر ۲ میلیارد تومان برای اولین مصاحبه است. در صورت تکرار تا ۴ میلیارد تومان قابلیت افزایش دارد. جرایم غیرقابل دخل و تصرف است. حداقل و حداکثر هم ندارد. نکته مهم دیگر این است که اگر رأی قطعی شد تا زمانی که این وجوه پرداخت نشود امکان فعالیت ورزشی برای آن شخص متخلف وجود ندارد.
رئیس کمیته انضباطی با اشاره به دستورالعمل ناظر بر سقف بودجه باشگاهها، گفت: طبق مصوبات جدید هیأت رئیسه کارگروهی تعیین شده که امکان رسیدگی و تطبیق کلیه حسابهای بانکی مربوط به پرداختی باشگاهها به بازیکنان و کادرفنی در هر زمان را دارد. اگر تخلفی احراز شد به ارکان قضائی و به خصوص کمیته انضباطی گزارش خواهد شد. سقف آن برای لیگ برتر حداقل ۳۲۵ میلیارد و لیگ یک ۴۵ میلیارد است که بنابر شرایط قابلیت تغییر دارد.
حسین زاده تصریح کرد: در دستورالعمل مربوط به جرایم مندرج در آئین نامه صدور مجوز باشگاهها، ۵ تخلف انضباطی پیش بینی شده است. فصل قبل به جز سپاهان همه باشگاهها محکومیت داشتند. اگر تخلفی تکرار شد در سال اول قابل اعتراض است ولی در سالهای بعد آرا و محکومیتها قطعی است. اعداد هم متناسب با تخلفات افزایش پیدا میکنند.
رئیس کمیته انضباطی درخصوص اینکه ممکن است رفتارهای فصل گذشته در سال جدید هم ادامه داشته باشد، گفت: آمار نشان میدهد باشگاهی که کنارزمینش یا مربیانش زیاد در فضای مجازی یا مصاحبهها بدرفتاری داشتهاند، سکوهای هواداریشان هم بیشترین آمار تخلفات را داشتهاند. به نظرم نقصی در مقررات انضباطی داریم. مسئولیت تضامنی باشگاه مقابل بازیکن یا مربی را داریم. یعنی اگر فردی محروم شد یا محکومیت جریمه نقدی پیدا کرد و پرداخت نشد، باشگاه مسئول پرداخت وجوه است.
وی افزود: این در مقررات پیش بینی شده و اجرا میشود اما این را نداریم که اگر مربی یا مدیری باعث محکومیت یا مسئولیت باشگاه شد، مسئولیت رفتار خودش را داشته باشد. یک باشگاه باید تا تاریخ ۵ مرداد ۱۶ نفر از بازیکنان خودش را ثبت نام میکرده و از تاریخی به بعد انجام نشود تخلف است. مهلتی ۲۰ روزه داشتند ولی یک باشگاهی این کار را نکرده است. چرا؟ جالب است که کمیته انضباطی رعایت کرده و گفته با اینکه تخلف کردید و باید ۵ میلیارد پرداخت کنید ولی به شما مهلتی میدهیم.
حسین زاده ادامه داد: اختصاصا برای ۱۳ باشگاه تا ۱۴ مرداد امسال وقت تعیین کردیم. گفتیم اگر این کار را نکنید به حداکثر جریمه محکوم میشوید. باز ۶ باشگاه علیرغم محکومیت این کار را نکردند. باز ۲ باشگاه جای بحث دارد. ۴ باشگاه علیرغم این مهلت این کار را نکردند. هیچ دفاعی هم نکردند. نمیدانم مدیر تعمدا رفتاری دارد که باشگاه محکوم شود یا قصور دارد؟ هرچه باشد قابل پذیرش نیست. همینها هستند که در جلسه همایش انضباطی ما هم شرکت نمیکنند. یا به مسائل انضباطی بی توجه هستند یا دغدغههای مهمتری دارند که فرصت نمیکنند بیایند!
وی افزود: این ارقامی که پرداخت میشود را ما هم دوست نداریم. هنوز فصل شروع نشده باشگاه ۵ میلیارد تومان جریمه میشود و ما مقابل هوادار قرار میگیریم ولی واقعیت این است که مدیر آن باشگاه توجهی نداشته است. باشگاههای استقلال، ملوان، هوادار و شمس آذر مجموعا ۲۰ میلیارد تومان در ۴۸ ساعت مانده به شروع فصل جریمه شدند! انشاالله موارد دیگر مانند بازیکن غیرمجاز گریبانگیر آنها نشود! طوری نشود که فردا محکومیت ۳ بر صفر بدهیم. این خیلی بد است!
source