جوان آنلاین: کاروان خادمالرضا با کسب ۱۲ مدال (سه طلا، شش نقره و سه برنز) بهترین نتیجه پس از المپیک لندن را به ارمغان آورد. سیوسومین دوره بازیهای المپیک دیشب در حالی در پاریس به پایان رسید که مجموع مدالهای کاروان کشورمان دورقمی شد، اما به تعداد مدالهای کسب شده در لندن ۲۰۱۲ (۱۳ مدال) نرسید. از ۴۰ ورزشکار اعزامی تنها تکواندوکاران و کشتیگیران روی سکو رفتند.
با وجود تمام دشواریها در پاریس، کاروان ایران عملکرد قابل قبولی را به نمایش گذاشت و مدالهای ارزشمندی را کسب کرد. هرچند شروع المپیک برای ایران با خوشاقبالی در کسب مدال به همراه نبود، اما پایانی متفاوت داشت، بهَطوریکه آخرین نمایندههای ایران با کسب مدال کار خود پایان دادند. محمود خسرویوفا، رئیس کمیته ملیالمپیک، طی نامهای به مقام معظم رهبری این نتیجه درخشان را نتیجه توجه ایشان خواند: «کسب بالاترین تعداد مدال در المپیک پاریس پس از المپیک لندن، حضور بیسابقه بانوان در کاروان اعزامی و درخشش آنها، موفقیتهای بیسابقه، افتخارآفرین و کسب مدالهای رنگارنگ را در گام نخست مرهون توجهات و اوامر پدرانه حضرت عالی هستیم. فرزندان شما در کاروان خادمالرضا با شعار «صلح برای کودکان» و همچنین همراهی خادم شاهچراغ به عنوان نمادی از رشادت و وفاداری برای نسل آینده ایران است. نسلی که پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی ایران را بارها و بارها به اهتزاز درآورد تا سرود ملی کشورمان در المپیک پاریس طنینانداز شود. موفقیتی که آن را به همه مردم ایران و خانواده شهدا تبریک میگوییم و به روح رئیسجمهور شهید، شهدای انقلاب اسلامی و امام شهدا تقدیم میکنیم.»
خدا خواست طلا بگیرم
آرین سلیمی، رحمان عموزاد، امیرعلیآذرپیرا و امیرحسین زارع آخرین نمایندههای ما بودند و یک طلا، دو نقره و دو برنز به لیست مدالهای کسب شده اضافه کردند.
آرین سلیمی، ملیپوش تکواندو با درخشش فوقالعاده طلای المپیک را برای تکواندوی ایران پس از ۱۶ سال ضرب کرد. سلیمی پایان خوشی برای تکواندوی کشورمان رقم زد و چهارمین هوگوپوشی بود که در پاریس به مدال رسید. قهرمان تکواندوی المپیک به کسب مدالهای بیشتر در این رویداد میاندیشد: «از همه مردم بابت حمایتشان و پیامهای پرمهرشان تشکر میکنم. دست همه درد نکند. قربان دعاهای قشنگ شما مردم خوب ایران بروم. دم شما گرم. خدا خیلی کمکم کرد. حریفانم یکی از یکی سختتر بودند، اما هرچه جلوتر میآمدم کار سنگینتر میشد، مخصوصاً حریفم از مکزیک که راند اول شاید سؤال باشد که چرا آنقدر عقب میرفتم، اما او با همه بدنش فشار زیادی به من وارد کرد که هنوز هم تمام بدن و گردنم درد میکند. او بیرحمانه مبارزه میکرد. تصویر پسزمینه گوشی من مدال طلای المپیک بود، چراکه میدانستم اگر خدا بخواهد طلا را نصیبم میکند. این شروع راه است. انشاءالله در المپیکهای بعدی هم افتخارآفرینی کنم.»
داوران ارفاق کردند
امیرحسین زارع با اینکه میتوانست با شکست پتریاشویلی مدال طلای ۱۲۵ کیلوگرم را به گردن بیاویزد، اما با باخت نزدیک ۱۰ بر ۹ به مدال نقره بسنده کرد. نایبقهرمان المپیک بعد از ناکامی در کسب مدال طلا از اینکه کشتی از دستش در رفت بسیار ناراحت بود. امیرحسین زارع همچنین ارفاق داوران را در شکستش مقابل حریف گرجستانی مؤثر دانست: «متأسفانه با تمام تلاشی که انجام دادم نتوانستم آن نتیجهای را که میخواستم به دست آورم. از تمام کسانی که برایم زحمت کشیدند، بهویژه کادر فنی تیم ملی و شخص علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی عذرخواهی میکنم. تلاش بر این بود نتیجه خوب در المپیک بگیریم، اما حکمت خدا بود و شامل حال ما نشد. در کشتی فینال آنطور که میخواستم نتوانستم کشتی بگیرم و کشتی از دستم در رفت. اما همه شاهد بودند، کارشناسان و کسانی که تخصص داشته باشند میتوانند شهادت بدهند به حریف من در تشک خیلی ارفاق شد، بهطوریکه به او دو یا سه بار تذکر یا پوئن اخطار داده نشد. البته من هم خیلی خوب کشتی نگرفتم و یک جایی کشتی از دستم در رفت، ولی داور و تیم داوری هم به پتریاشویلی خیلی کمک کردند.»
طلایی که نقره شد
در دو وزن آخر کشتی آزاد بازیهای المپیک رحمان عموزاد و امیرعلی آذرپیرا با قرعه دشواری مواجه شدند. عموزاد توانست از عهده این قرعه سخت برآید، اما آذرپیرا نه. کار امیرعلی آذرپیرا در همان گام نخست گره خورد. او که اواخر فروردینماه سال جاری موفق به کسب پنجمین سهمیه المپیک کشتی آزاد شده بود، کارش را برابر احمد تاجالدینوف، قهرمان جهان و بخت نخست قهرمانی المپیک از بحرین شروع کرد. نماینده وزن ۹۷ کیلوگرم ایران نمایش درخشانی برابر این کشتیگیر بحرینی داشت، اما در نهایت با قبول شکست ۴ بر ۳ از راهیابی به مرحله بعد بازماند! ولی با توجه به حضور این آزادکار بحرینی در فینال، آذرپیرا به گروه بازندهها راه یافت تا بتواند بار دیگر برای کسب مدال در پاریس تلاش کند. او در گروه شانس مجدد برابر علیشر یرگالی از قزاقستان روی تشک رفت و در پایان با نتیجه قاطع ۶ بر یک به برتری رسید و راهی دیدار ردهبندی شد. ولی قبل از آنکه نماینده وزن ۹۷ کیلوگرم ایران برای کسب برنز روی تشک برود، رحمان عموزاد باید در آخرین روز از رقابتهای المپیک در فینال ۶۵ کیلوگرم به میدان میرفت. عموزاد که کار خود را با برتری ۸ بر صفر مقابل حریف امریکایی آغاز کرده بود و در نیمهنهایی این وزن هم موساکائف از مجارستان را ۱۰ بر صفر شکست داده بود، در فینال به کوتارو کیوکا از ژاپن خورد. حریفی که اجازه نداد نماینده وزن ۹۷ کیلوگرم ایران به خوشرنگترین مدال پاریس دست یابد. عموزاد بهرغم تلاشی که برای کسب طلای المپیک و ارتقای جایگاه ایران در جدول ردهبندی کرد، دستآخر با قبول شکست ۱۰ بر ۳ به مدال نقره رضایت داد.
عموزاد، اما آخرین نماینده کشتی آزاد ایران در روز اختتامیه المپیک نبود و بعد از او نوبت امیرعلی آذرپیرا بود که روی تشک برود. آزادکار ۹۷ کیلوگرم ایران در ردهبندی هم به حریف چغری خورد. کایل اسنایدر، دارنده مدالهای طلای جهان و المپیک از امریکا که نمیخواست با دست خالی پاریس را ترک کند و همین مسئله باعث شد یک کشتی دیدنی را از دو کشتیگیر شاهد باشیم، اما در نهایت این دوبندهپوش ایران بود که موفق شد برنز المپیک پاریس را به چنگ بیاورد تا پرونده آخرین کشتی ایران هم با کسب مدال بسته شود.
source