فریدون حسن

جوان آنلاین: اسم پارالمپیک که به میان می‌آید، دل‌مان قرص می‌شود. می‌دانیم که برخلاف تمام ادعا‌هایی که بقیه می‌کنند برو بچه‌های جانباز و توان‌یاب ورزش ایران می‌روند و مدال درو می‌کنند. می‌روند از جان مایه می‌گذارند برای اینکه پرچم ایران را بالا ببرند. سال‌هاست به این مسئله عادت کرده‌ایم. از پارالمپیک ۱۹۸۸ تاکنون ۳۶ سال است که عادت کرده‌ایم به مدال‌آوری‌ها و افتخارآفرینی‌های ورزشکارانی که شاید به لحاظ جسمی دچار نقص باشند، اما روح بزرگی دارند و همتی وصف‌نشدنی که هیچ‌گاه ناامیدمان نکرده‌اند و این بار هم می‌روند تا از میدان پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس دست پر برگردند و شادمان کنند. برو بچه‌های کاروان پارالمپیک ایران سال‌هاست به همه ما فهمانده‌اند نقص عضو و معلولیت را پشت سر گذاشته‌اند و هیچ‌گاه کم نمی‌آورند، اما در این میان تبعیض‌ها و ناملایمات رفتار‌های مسئولان ورزش کشور باعث می‌شود آن‌ها هیچ‌گاه به حق واقعی خود نرسند، با وجود اینکه همیشه بیشتر و بهتر از تمام مدعیان ورزش نتیجه کسب کرده‌اند. مسئله تبعیض میان کاروان المپیک و پارالمپیک مسئله‌ای است که حتی همین حالا و پیش از اعزام کاروان به پاریس هم دیده می‌شود. پاداش‌های درنظرگرفته‌شده برای مدال‌آوران پارالمپیک قابل مقایسه با آنچه برای المپیکی‌ها در نظر گرفته شده نیست و این در حالی است که مدال‌آوری المپیکی‌ها با، اما و شاید و هزار نذر و نیاز رخ می‌دهد، اما در پارالمپیک این حرف‌ها نیست، با وجود این وقتی حرف پاداش به میان می‌آید، تبعیض‌ها خودنمایی می‌کند و به طور ناراحت‌کننده‌ای عیان می‌شود. پارالمپیک پاریس آغاز می‌شود. کاروان ایران هم مثل همیشه مدال‌آوری می‌کند، فقط امیدواریم کت‌وشلوارپوش‌های عشق سفر ورزش برای یک بار هم که شده حق و حقوق و پاداش‌های پارالمپیکی‌های ایران را درست و به‌موقع پرداخت کنند. 

 

 فقط طلا

| شیوا نوروزی |
نخستین سهمیه کاروان ورزش ایران در بازی‌های پارالمپیک ۲۰۲۴ را شاگردان هادی رضایی به ارمغان آوردند تا بهترین تیم والیبال نشسته جهان دو سال زودتر از آغاز این بازی‌ها، برای پاریس آماده شود. آوازه درخشش والیبال نشسته کشورمان به گوش همه رسیده و کیست که نداند ملی‌پوشان این رشته در هر رویداد مهمی جز مقام قهرمانی به هیچ‌چیز قانع نمی‌شوند. آبان ۱۴۰۱ تیم‌والیبال نشسته، درست پس از قهرمانی در بازی‌های پاراآسیایی هانگژو، به مسابقات جهانی این رشته در بوسنی اعزام شد و همانطور که انتظار می‌رفت طلای جهان روی سینه ورزشکاران ایران درخشید. در واقع صعود تیم‌ملی به نیمه‌نهایی این رقابت‌ها، سهمیه والیبال نشسته در پارالمپیک پاریس را قطعی کرد و پس از آن هم ثبت هشتمین قهرمانی جهان پایان‌بخش عملکرد خوب تیم کشورمان بود. برنامه‌ریزی‌ها از همان زمان آغاز شد و والیبالیست‌های ما هشت اردوی سخت را پشت‌سر گذاشتند. به گفته سرمربی باتجربه، در بازی‌های پاریس عملکردی متفاوت از تیم‌ملی شاهد خواهیم بود و استفاده از تاکتیک‌های نوین در دستور کار بازیکنان اعزامی خواهد بود. صادق بیگدلی، حمیدرضا عباسی، مهدی بابادی، مجید لشگری، رمضان صالحی، مرتضی مهرزاد، حسین گلستانی، محمد نعمتی، جمال نظری، مسعود امامی، میثم علی‌پور، میثم حاج‌بابایی، عیسی زیراهی و داوود علیپوریان، تیم اعزامی به پارالمپیک ۲۰۲۴ را تشکیل می‌دهند و همگی یکدل و متحد آماده‌اند تا از اعتبار والیبال نشسته ایران دفاع کنند. پرافتخارترین تیم‌والیبال نشسته جهان، تاکنون در ۹ دوره بازی‌های پارالمپیک شرکت کرده و هفت بار مدال طلای این بازی‌ها را به دست آورده است. بازی‌های این رشته در پاریس در دو گروه برگزار خواهد شد و در گروه B، ایران با تیم‌های اوکراین، برزیل و آلمان هم‌گروه است. بوسنی رقیب اصلی‌مان نیز در گروه اول با تیم‌های فرانسه، قزاقستان و مصر می‌جنگد. بدون شک دفاع از عنوان قهرمانی پارالمپیک توکیو اصلی‌ترین هدف هادی رضایی و بازیکنانش در پاریس خواهد بود. 

 کماندارانی که پاریس را نشانه رفتند

| دنیا حیدری |
تیم‌ملی پاراتیروکمان ایران درحالی با شش کماندار راهی پاریس می‌شود که زهرا نعمتی، قهرمان سه دوره بازی‌های پارالمپیک که در توکیو نیز موفق به کسب خوشرنگ‌ترین مدال شده بود، غایب بزرگ این تیم است، اما در غیاب نعمتی، محمدرضا عرب‌عامری، غلامرضا رحیمی، سمیه رحیمی، هادی نوری، علی‌سینا منشازاده و فاطمه همتی ملی‌پوشان ایران در رشته پاراتیروکمان المپیک پاریس هستند؛ تیمی که هدایت آن را میلاد وزیری، ملی‌پوش سابق تیروکمان ایران به‌عهده دارد. کمانداران ایران هشتمین مرحله اردوی خود را از هفتم مرداد ماه آغاز کردند. اردویی که ۱۹ ماه به پایان رسید، اما قبل از پایان یک میهمان ویژه داشت. غفور کارگری، رئیس کمیته پارالمپیک ایران که در دیداری صمیمانه با ملی‌پوشان ایران ضمن شنیدن درددل‌ها و نیازهای‌شان، بر حل مشکلات به خصوص تهیه تجهیزات مورد نیاز آن‌ها تأکید کرد. او همچنین با اشاره به اینکه زمان چندانی به اعزام نمانده است، گفت: وضعیت تیم‌های ملی را به صورت روزانه ارزیابی می‌کنیم و از مشکلات جزئی هم اطلاع داریم و همچنین از رسیدن تجهیزات در هفته جاری خبر داد. ششمین تجربه تیم ملی پاراتیروکمان کشورمان در بازی‌های پارالمپیک به حساب می‌آید که انتظار می‌رود با اتفاقات خوبی همراه باشد و کمانداران ایران با دست پر پاریس را به قصد وطن ترک کنند. تیم ایران موفق به کسب هفت سهمیه شده بود (دو سهمیه ریکرو مردان، یک سهمیه زنان و چهار سهمیه کامپوند) که وزیری سرمربی تیم امیدوار بود با توجه به عملکرد موفقی که این تیم در مسابقات جهانی چک داشت، کمیته ملی پارالمپیک با اعزام هر هفت ورزشکاری که موفق به کسب سهمیه شده‌اند به پارالمپیک پاریس موافقت کند. با وجود این فهرست پاراکمانداران اعزامی به بازی‌های پارالمپیک در حالی بسته شد که نام زهرا نعمتی در این فهرست نیست چراکه پاراکمانداران ایران به منظور کسب سهمیه بازی‌های ۲۰۲۴ پاریس در چند مرحله رقابت‌های گزینشی شرکت کردند، اما زهرا نعمتی در هیچ‌کدام از این رقابت‌ها تیم اعزامی ایران را همراهی نکرد تا نامش در فهرست اعزام قرار نگیرد. 

انتظارات بالا از دوومیدانی

| شمیم رضوان |
بیشترین سهمیه پارالمپیک پاریس از سوی ورزشکاران دوومیدانی برای ایران کسب شده و تقریباً اعزام ۲۰ پارادوومیدانی‌کار از مجموعه ورزشکاران جانباز و توان‌یاب و نابینا و کم‌بینا قطعی است. با افزایش تعداد دوومیدانی‌کاران اعزامی به پارالمپیک پاریس نسبت به توکیو بخشی از آن‌ها را بانوان تشکیل می‌دهند، انتظارات از این رشته به مراتب بالاتر رفته است. 
پارادوومیدانی ایران با ۱۶ ورزشکار (۱۴ مرد و دو زن) راهی پارالمپیک توکیو شده بود که با کسب چهار طلا و شش نقره به کار خود پایان داد و حالا انتظارات از کاروانی که قرار است با ترکیب سعید افروز (پرتاب نیزه)، یاسین خسروی (پرتاب وزنه)، امان‌الله پاپی (پرتاب نیزه)، علیرضا مختاری (پرتاب وزنه)، امیر خسروانی (پرش طول)، علی‌اصغر جوانمردی (پرتاب وزنه)، صادق بیت سیاح (پرتاب نیزه)، حامد امیری (پرتاب وزنه)، الهام صالحی (پرتاب دیسک)، هاشمیه متقیان (پرتاب نیزه و دیسک)، علی الفت‌نیا (پرش طول)، عرفان بندری (پرتاب نیزه)، پرستو حبیبی (پرتاپ کلاپ)، مصطفی مارییان (پرتاب وزنه)، ظفر ذاکر (پرتاب نیزه) و علی اشتری (جانبازان و توان یابان) و مهدی اولاد (پرتاب وزنه)، امیرحسین علیپور (پرتاب وزنه)، علی پیروج (پرتاب نیزه)، سجاد نیک پرست (پرتاب نیزه) و هاجر صفرزاده (دونده) (نابینایان و کم‌بینایان) راهی پاریس شود، به مراتب بیشتر است. خصوصاً که کاروان پارادوومیدانی ایران تنها چند ماه قبل از پارالمپیک پاریس با کسب ۱۴ مدال به کار خود در رقابت‌های قهرمانی جهانی ۲۰۲۴ در ژاپن پایان داد؛ موفقیتی که خط و نشانی جدی برای حریفان در پاریس بود. علی‌اصغر هادی‌زاده، مدیرفنی تیم پارادوومیدانی ایران نیز با توجه به انتظارات بالا از این رشته وعده کسب نتیجه بهتری نسبت به توکیو می‌دهد: «تلاش بر این است که در این دوره بهترین نتیجه را کسب کنیم و بیشترین مدال‌ها را به خود اختصاص دهیم، البته هیچ تضمینی وجود ندارد که از این تعداد به چند مدال دست پیدا کنیم. آن چیزی که برای ما اهمیت دارد، این است که برای کسب مدال به پارالمپیک می‌رویم نه برای تفریح.»

شنا و سومین حضور

| دنیا حیدری |
پاریس ۲۰۲۴ سومین تجربه پارالمپیکی شنای مردان ایران به حساب می‌آید و تیم ملی پاراشنای‌ایران با مجموع امتیاز از حضور در رقابت‌های مختلف و بر اساس رنکینگ موفق به کسب دو سهمیه برای حضور در بازی‌های پارالمپیک شده است. رقابت‌های پاراشنای پاریس ۲۰۲۴ با حضور مجموع ۶۰۵ ورزشکار (۳۲۵ مرد و ۲۸۰ زن) در ۱۴۱ ماده مدال‌آور از هشتم تا ۱۷ شهریور، در ورزشگاه «لا دفانس» شهر پاریس برگزار می‌شود. نخستین حضور پارالمپیکی شنای ایران به بازی‌های لندن ۲۰۱۲ بازمی‌گردد. شاهین ایزدیار تنها نماینده کشورمان در این دوره بود که در ماده ۱۰۰ متر قورباغه، کلاس SH۹ در رده هشتم ایستاد. دومین حضور پاراشنای ایران در بازی‌های پارالمپیک نیز در برزیل رقم خورد. در این دوره که نمایندگان ۷۹ کشور باهم به رقابت پرداختند، شاهین ایزدیار در ۱۰۰ متر قورباغه در جایگاه پیشین خود (هشتم) قرار گرفت. ایزدیار در ۵۰ متر آزاد نیز در رده دهم ایستاد، اما سومین حضور پاراشنای ایران در پارالمپیک متفاوت است چراکه برای نخستین بار ایران دو نماینده در پاراشنا دارد. این بار علاوه بر شاهین ایزدیار، سینا ضیغمی‌نژاد هم در پاریس برای ایران به آب می‌زند. دو ورزشکاری که از طریق رنکینگ جهانی موفق به کسب سهمیه پارالمپیک پاریس شدند. ضیغمی‌نژاد که در هانگژو چهره شد و علاوه بر کسب طلا در سه ماده ۵۰ و ۱۰۰ متر آزاد و ۱۰۰ متر قورباغه موفق شد با بالاترین ثبت زمان، رکورد بازی‌های آسیایی را بشکند و به نام خود ثبت کند، هیچ قولی برای پاریس نمی‌دهد: «برای بازی‌های پارالمپیک هیچ‌گونه پیش‌بینی‌ای نمی‌توان انجام داد، چون رقبا خیلی آماده هستند و همگی برای کسب مدال به آنجا می‌آیند.» شاهین ایزدیار، دارنده شش مدال طلای شنای بازی‌های پاراآسیایی جاکارتا، اما می‌گوید امیدوار است در پاریس نتیجه بهتری کسب کند، او برای رسیدن به این هدف یک ماه با هزینه شخصی در امریکا اردو زد. 

 

گلبال ۱۲ سال بعد

| شمیم رضوان |
اواخر آبان ماه سال گذشته بود که تیم‌ملی گلبال ایران با نمایش یک بازی جذاب و دیدنی موفق به شکست ۹ بر ۳ کره‌جنوبی شد؛ برد مقتدرانه‌ای که در خلال رقابت‌های گلبال قهرمانی آسیا رقم خورد تا تیم ایران نه فقط عنوان قهرمانی که سهمیه پارالمپیک پاریس را هم از هانگژو به ارمغان آورد. این در حالی بود که اوایل سال گذشته دوستی، سرمربی تیم‌ملی گلبال ایران صراحتاً از سختی مسیر صعود شاگردانش به پارالمپیک پاریس گفت: «بعد از هشت سال دوری از بازی‌های پارالمپیک، تنها در صورتی می‌توانیم موفق به کسب سهمیه پارالمپیک پاریس شویم که در مسابقات جهانی یا آسیا – اقیانوسیه قهرمان شویم.» تیم گلبال ایران، اما بعد از کسب سهمیه پارالمپیک شش مرحله اردوی خود را بدون وقفه و پشت سرهم برگزار کرد. این در حالی بود که هنوز گلبالیست‌ها نمی‌دانستند آیا جزو اعزامی‌های کاروان ایران خواهند بود یا نه، اما این سردرگمی باعث تعلل در برپایی اردو‌ها نشد و علاوه بر شش اردوی برپاشده پنج اردوی دیگر هم تا زمان اعزام برای برگزاری در دست اقدام داشتند تا اینکه نام گلبال ایران در فهرست رشته‌های اعزامی به پاریس قرار گرفت و طبق قرعه‌کشی مسابقات گلبال بازی‌های پارالمپیک ۲۰۲۴، تیم ملی ایران در پاریس به همراه تیم‌های برزیل (قهرمان پارالمپیک)، امریکا و فرانسه در گروه A قرار دارد و مسابقات گلبال پاریس از ۹ تا ۱۵ شهریور برگزار می‌شود. 
با وجود این، اما دوستی، سرمربی تیم گلبال ایران به کسب مدال در پاریس امیدوار است: «با توجه به اینکه ۱۲ سال امکان حضور در بازی‌های پارالمپیک را نداشتیم، تلاش بر این است که با کسب مدال در پاریس، دوری ۱۲ ساله را جبران کنیم. نخستین حریف ایران در مرحله مقدماتی بازی‌های پارالمپیک ۹ شهریور تیم فرانسه، میزبان مسابقات است. حسن جعفری، محمد پرنیا، نعمت سرافراز، میلاد سوری، محمدمهدی نفیسی‌نسب و مهدی عباسی نفرات تیم ایران را در پاریس تشکیل می‌دهند. 

 

وزنه سنگین و مدال‌آوری کاروان

| دنیا حیدری |
پاراوزنه‌برداری ایران که موفق به کسب شش سهمیه برای پارالمپیک ۲۰۲۴ شده با ترکیب امیر جعفری، سیدحامد صلحی‌پور، روح‌الله رستمی، محسن بختیار، احمد امین‌زاده و علی‌اکبر غریب‌شاهی راهی پاریس خواهد شد؛ تیمی که اگرچه در بعد تجهیزات یکسری کمبود‌هایی دارد، اما انتظارات از آن بالاست و با برگزاری اردوی منظم امید زیادی به کسب نتیجه دارد و پربیراه نیست اگر بگوییم پاراوزنه‌برداری بار مدال‌آوری کاروان را به دوش می‌کشد. 
محسن بختیار نفر نخست رده‌بندی جهانی در دسته ۵۹ کیلوگرم یکی از شانس‌های ایران برای کسب خوشرنگ‌ترین مدال در پاریس است. مهم‌ترین رقیب این ملی‌پوش وزنه‌بردار چینی است که به نظر نمی‌رسد بتواند شانس کسب طلای نماینده ایران را کاهش دهد. جعفری ارگنه ملی‌پوش وزن ۶۵ کیلوگرم ایران است که کار دشواری در پاریس دارد چرا‌که در این دسته اختلاف نفر اول تا هشتم حدود ۵- ۶ کیلوگرم است و به همین دلیل ارگنه تأکید دارد نتیجه هر رویداد ورزشی در روز مسابقه مشخص می‌شود و پیش‌بینی مدالی زود است. علی‌اکبر غریب‌شاهی، نماینده وزن ۱۰۷ کیلوگرم ایران در پاریس نخستین پارالمپیک خود را تجربه می‌کند، با وجود این امیدوار است با کسب گردن‌آویز طلا و رکوردشکنی به کشور بازگردد. مهم‌ترین رقیب او حریف مغولستانی است که به گفته خودش اختلاف خاصی با او ندارد و در سه سال اخیر رقابتش همواره برنده بوده است. یکی از حساس‌ترین رقابت‌ها، اما به دسته فوق‌سنگین برمی‌گردد که کاظم رجبی، سیامند رحمان و پورمیرزایی از دوره‌های گذشته مدال‌آور این دسته بودند و حالا در پاریس، این وظیفه بر دوشت احمد امین‌زاده، قوی‌ترین پاراوزنه‌بردار جهان در دسته به ۱۰۷+ کیلوگرم گذاشته شده؛ وزنه‌برداری که با رکورد ۲۸۰ کیلوگرم دنبال کسب نتیجه‌ای قابل قبول است، خصوصاً که در دوره گذشته ایران موفق به کسب طلای این وزن نشد و همین مسئله کار امین‌زاده را سخت‌تر می‌کند، آن هم با حضور وزنه‌برداران قدری از کشور‌های اوکراین، مصر، اردن، انگلیس، کلمبیا و برزیل. 

 

امیدوار به مدال‌های پاراتکواندو

| شیوا نوروزی |
پنج تکواندوکار ایرانی در بازی‌های پارالمپیک برای رفتن روی سکو و تصاحب مدال رقابت‌های سختی پیش‌رو خواهند داشت. اضافه‌شدن پاراتکواندو به رشته‌های پارالمپیکی شانس ورزش کشورمان را برای گرفتن این بازی‌ها افزایش داد. قدرت پاراتکواندوی ایران در عرصه آسیا و جهان برکسی پوشیده نیست. اردیبهشت‌ماه امسال بود که تیم‌ملی پاراتکواندو در هر دو بخش مردان و زنان بر بام قاره‌کهن ایستاد، البته ملی‌پوشان این رشته از چند ماه قبل از قهرمانی آسیا، در مسیر کسب سهمیه قرار گرفته بودند و در نهایت نیز سه هوگوپوش مرد و دو هوگوپوش زن در پاریس ۲۰۲۴ نمایندگان ایران در این رشته خواهند بود. مریم عبدالله‌پور، زهرا رحیمی، سعید صادقیان‌پور، حامد حق‌شناس و علیرضا بخت همان پنج نفری هستند که با عزم راسخ و روحیه جنگنده به روی شیاپ‌چانگ خواهند رفت با این امید که دست‌شان به خوشرنگ‌ترین مدال‌ها برسد. چهار سهمیه اول تیم‌ملی در گرندپری منچستر به دست آمد؛ مسابقاتی که آذرماه سال گذشته برگزار شد و حاصلش کسب چهار طلا و چهار سهمیه ارزشمند بود. عبدالله‌پور در وزن ۴۷-کیلوگرم صاحب مدال طلا شد و تنها بانوی ایرانی بود که در این رقابت‌ها سهمیه پارالمپیک گرفت. پوررهنما در وزن ۷۰-کیلوگرم مردان قاطعانه حریف ازبک را برد و قهرمان شد و به سهمیه رسید. بخت در وزن ۸۰-کیلوگرم تکواندوکار کره‌ای را برد و قهرمان شد. در سنگین‌وزن هم حق‌شناس با عبور از سد نماینده کرواسی، سومین طلای تیم مردان و چهارمین سهیمه را قطعی کرد. سهمیه دوم بانوان در رقابت‌های گزینشی پارالمپیک در قاره‌آسیا و چین به دست آمد. آیلار جامی در وزن ۵۲-کیلوگرم هم قهرمان شد و هم سهمیه این وزن را به دست آورد، با این حال زهرا رحیمی با پیروزی در رقابت‌های انتخابی تیم‌ملی، مسافر این وزن در پاریس خواهد بود. آیلار جامی، زهرا رحیمی و رزا ابراهیمی سه ملی‌پوشی بودند که باهم رقابت کردند و در نهایت رحیمی حضورش را در پارالمپیک قطعی ساخت.

 

شلیک به مدال

| اشرف رامین |

درخشش ملی‌پوشان پاراتیراندازی در بازی‌های پاریس می‌تواند کمک شایانی به ارتقای رتبه کاروان ورزش کشورمان در پارالمپیک ۲۰۲۴ کند. پاراتیراندازی از جمله رشته‌های مدال‌آوری است که اتفاقاً در آوردگاه‌های مهمی، چون پارالمپیک، مدال‌های زیادی در آن توزیع می‌شود و کشور‌ها برای حضور هر چه موفق‌تر تمام توان‌شان را به کار می‌گیرند. ملی‌پوشان جانباز و توان‌یاب ایران در ادوار مختلف بازی‌های پارالمپیک ثابت کرده‌اند توانایی درخشش و افتخارآفرینی در پاراتیراندازی را دارند و رقیب قدری برای مدعیان محسوب می‌شوند. در این دوره پاراتیراندازان ما موفق به کسب شش سهمیه پارالمپیک شدند؛ پنج سهمیه در بخش بانوان و یک سهمیه در بخش مردان. اما طبق اعلام مسئولان کمیته ملی‌پارالمپیک تنها چهار تیرانداز در پارالمپیک در خط آتش قرار خواهند گرفت. نسرین شاهی، زهرا غلام‌زاده و سیدمحمدرضا میرشفیعی در مسابقات جهانی ۲۰۲۲ امارات به سهمیه رسیدند و فائزه احمدی، ساره جوانمردی و رقیه شجاعی در بازی‌های پاراآسیایی هانگژو سهمیه گرفتند. از بین این نفرات شاهی، ساره جوانمردی، میرشفیعی و شجاعی به بازی‌های پاریس اعزام خواهند شد. از بین این چهار نفر بدون شک ساره جوانمردی چهره شاخص پاراتیراندازی ما خواهد بود، این مادر قهرمان برای چهارمین بار حضور در پارالمپیک را تجربه می‌کند. جوانمردی که در بازی‌های لندن ۲۰۱۲ به مدال برنز رسیده بود، در پارالمپیک‌های ریو ۲۰۱۶ و توکیو ۲۰۲۰ مجموعاً سه طلا به دست آورد. او همچنین در چهار دوره بازی‌های پاراآسیایی نیز چهار طلا و دو نقره تصاحب کرده است. جوانمردی که در پاریس نیز به همراه فرزندش اعزام خواهد شد، به دنبال کسب چهارمین طلای پارالمپیک است. نسرین شاهی سه طلای جهانی در کارنامه دارد و برای نخستین‌بار حضور در پارالمپیک را تجربه خواهد کرد. این ملی‌پوش مشهدی در تپانچه بادی ۱۰ متر شلیک خواهد کرد. رقیه شجاعی هم در پارالمپیک توکیو به مقام چهارم رسید و در پاریس به دنبال مدال است. میرشفیعی ملی‌پوش جانباز قمی نیز در اولین حضورش در بازی‌های پارالمپیک با هدف قهرمانی شلیک خواهد کرد. 

 

«پاراجودو» اسیر حاشیه

| شیوا نوروزی |

رشته مدال‌آوری که می‌توان روی آن حساب کرد در چند ماه اخیر حواشی زیادی را تجربه کرد و امیدواریم این مسائل غیرورزشی روی عملکرد ملی‌پوشان اعزامی تأثیر منفی نگذارد. پاراجودوی کشورمان می‌توانست در بازی‌های پارالمپیک پاریس، سه نماینده داشته باشد، اما به خاطر برخی اتفاقات یکی از سهمیه‌های کشورمان کاهش یافت و عملاً شانس یک مدال زرین را از دست دادیم. گرفتن سه سهمیه، خبر خوبی برای پاراجودو بود، منتها ایران دو جودوکار در پارالمپیک خواهد داشت. میثم بنی‌طبا در رده چهارم و وحید نوری در رده دوم رنکینگ جهانی بودند و اینگونه سهمیه‌شان قطعی شد. موسی غلامی نیز در رنکینگ پنجم جهان را در اختیار داشت و با اینکه پایش را جراحی کرده بود، ترجیح داد در رقابت‌های گرندپری گرجستان شرکت تا خیالش را راحت کند. غلامی با پای شکسته توانست در گرجستان سهمیه پارالمپیکش را قطعی کند. در این مدت، اما به جای برگزاری متمرکز اردو‌ها و دور نگه‌داشتن پارالمپیکی‌ها از حاشیه، برخی تصمیمات و رفتار‌ها پاراجودوی ایران را اسیر مشکلات و حواشی داخلی کرد. هر سه ملی‌پوش صاحب سهمیه به دلیل تغییر سرمربی از حضور در تمرینات سر باز زدند و حتی نوری و بنی‌طبا حضور در گرندپری گرجستان را نیز تحریم کردند. پس از هفته‌ها بلاتکلیفی سرانجام با دخالت کمیته ملی‌پارالمپیک، حواشی فدراسیون نابینایان و کم‌بینایان مورد بررسی قرار گرفت و ملی‌پوشان دوباره به اردو بازگشتند. در این میان، اما حذف وحید نوری از پارالمپیک ضربه مهلکی به پاراجودو و حتی کاروان پارالمپیک ایران زد. طبق اعلام فدراسیون جهانی نابینایان و کم‌بینایان، نوری به رغم داشتن کلاس‌بندی پزشکی، باید دوباره به مصر می‌رفت و تأییدیه لازم را می‌گرفت، اما اقدام دیرهنگام و همچنین عدم‌صدور ویزا از طرف مصر باعث شد قهرمان پارالمپیک توکیو، فرصت حضور در پارالمپیک پاریس را از دست بدهد.

source

توسط tehruntime.ir