جوان آنلاین: جذب مربی کاربلد خارجی بدون تردید می‌تواند باعث پیشرفت شود. البته به شرط آنکه دلیل دست گذاشتن روی گزینه‌های خارجی مسائل فنی باشد، نه باز بودن دست آقایان در زد و بند‌های مالی!
استفاده از مربی خارجی در تمام دنیا مرسوم است و مختص به فوتبال و ایران هم نیست. دلیل اصلی روی آوردن به مربیان خارجی بهره بردن از توانایی‌های فنی و به‌روز آنها جهت گام برداشتن در مسیر پیشرفت و موفقیت است. مسئله‌ای که در فوتبال ایران اولویت آخر را دارد! شاید به همین دلیل هم هست که اکثر مربیان نمی‌توانند انتظارات را برآورده کنند و دست از پا درازتر ناچار به ترک تیم‌ها یا حتی ایران می‌شوند. اما آنچه بار دیگر بعد از ترک یکی از این مربیان خارجی صدای همه را درآورده، تفاوت فاحش رقم قرارداد این مربیان در داخل و خارج از ایران است. 
گاریدو بعد از یک نیم‌فصل ناکام ایران را ترک کرد تا پرسپولیس به جبران مافات در نیم‌فصل دوم امیدوار باشد. مرد اسپانیایی، اما خیلی سریع سر از یک تیم دیگر درآورد، اما با رقمی کاملاً متفاوت از آنچه که با پرسپولیس توافق کرده بود! مسئله‌ای که بار دیگر ناکارآمدی مدیران فوتبال ایران و بحث زد و بند با مربیان خارجی را پیش کشید. 
درست در شرایطی که پرسپولیس هنوز بلاتکلیف یک انتخاب است، گاریدوی اخراجی راهی الاتحاد لیبی شد، اما نه با قراردادی ۸۰۰ هزار دلاری، بلکه با رقمی کمتر از ۴۰‌هزار دلار و تقریباً ۲۰ برابر کمتر از آنچه در قراردادش با پرسپولیس روی کاغذ آمده بود! رقمی که حتی صدای بهزاد داداش‌زاده، سرمربی سابق فوتبال ساحلی را هم درآورد: «حالا مشخص شد که چرا گاریدو تنها پول زمانی را که کار کرده بود از پرسپولیس گرفته و رفته، کسی چه می‌داند، شاید او پول نیم‌فصل دوم را هم گرفته باشد! شاید مثلاً دلال‌ها به گاریدو گفته بودند قرارداد ۸۰۰ هزار دلاری امضا می‌کنیم، اما فقط ۳۰۰ هزار دلار به تو می‌دهیم! اتفاقی که سال ۲۰۱۲ در تیم فوتبال ساحلی هم رخ داد. زمانی که قرارداد من به عنوان مربی که تیم را به جام جهانی برده بودم، ۸ میلیون تومان بود، اما بعد از آن یک مربی خارجی آوردند با قراردادی ۱۰۰ میلیون تومانی، مربی که از خدایش بود ۳۰ میلیون دستمزد بگیرد و ظاهراً هم فقط ۳۰‌میلیون تومان از آن پول به او رسید!»
آنچه داداش‌زاده بدان اشاره دارد، داستان تازه‌ای نیست، درست مثل تفاوت فاحش رقم قرارداد گاریدو در ایران و الاتحاد لیبی! گاریدو نه اولین مربی است که رقم قراردادش در داخل و خارج ایران تا این اندازه فاحش و متفاوت است و نه آخرین مربی. امثال او به لطف مدیران نالایق و بی‌کفایت در فوتبال ایران کم نبوده‌اند، مربیانی که اصلاً بعید نیست همانطور که سرمربی سابق فوتبال ساحلی به آن اشاره کرد، قراردادهایشان پوششی باشد برای زد و بند‌های مالی مدیران با دلال‌هایی که سال‌هاست برای جیب مردم و بیت‌المال کیسه دوخته‌اند، بدون آنکه کسی گوش‌شان را بابت این گمرکی‌های بالا بگیرد!
مگر کسی بابت عقد قرارداد با بازیکنان بی‌کیفیت بوسنیایی که حتی دقیقه‌ای هم برای استقلال بازی نکرده بودند و پای این تیم را به فیفا کشیدند به شهریاری خرده گرفت و گفت بالای چشمش ابروست که امروز انتظار داشته باشیم بابت عقد قرارداد ۸۰۰ هزار دلاری با گاریدو گوش درویش را بگیرند؟ عقد قرارداد‌های نجومی با بازیکنان و مربیان بی‌کفایت در فوتبال ایران به قدری طبیعی شده که هیچ صدایی از هیچ مسئولی برای اعتراض بلند نمی‌شود و همین بی‌تفاوتی، سکوت و مماشات با مدیران بی‌کفایت باعث شده رقم‌های درشتی از جیب مردم به حلقوم مربیان و بازیکنان بی‌کیفیت سرازیر شود. بازیکنانی که شاید تصور شود تا پایشان به ایران می‌رسد خود را چنین با ارزش می‌بینند که رقم‌هایی این‌چنین درشت پیشنهاد می‌دهند، اما شاید داستان از جایی دیگر آب می‌خورد و ماجرا چیزی جز زیاده‌خواهی مربیان خارجی است و به سمبه پرزور دلال‌هایی برمی‌گردد که رفیق دزد هستند و شریک قافله! دلال‌هایی که هم ظاهری شیک و اتو کشیده دارند و هم گاهی مسئولیت‌هایی که به آنها اجازه می‌دهد رقم‌های درشت و غیرمعقولی برای طرف قرارداد خود در نظر بگیرند تا خود نیز سود قابل توجهی از آن ببرند، درست همانطور که سرمربی سابق فوتبال ساحلی بدان اشاره می‌کند. مسئله‌ای که بهانه خوبی برای ورود نهاد‌های نظارتی است. نهاد‌هایی که مشخص نیست چرا پا پیش نمی‌گذارند برای کوتاه کردن دست این دلال‌ها از جیب مردم.

source

توسط tehruntime.ir