محمد دادکان مدیر باسابقه ورزشی کشورمان از مقامات و مدیران فدراسیون وزنهبرداری خواست مشکل کیانوش رستمی را حل کنند.
به گزارش اعتمادآنلاین، کیانوش رستمی قهرمان المپیک 2016 و نایب قهرمان المپیک 2012 بعد از سالها کلنجار با مدیران مختلف فدراسیون وزنهبرداری که شرح آن از حوصله این نوشته خارج است و بعد از اینکه نتوانست در ترکیب تیم ملی وزنهبرداری ایران قرار بگیرد با پذیرفتن تابعیت کشور کوزوو تصمیم گرفت زیر پرچم این کشور وزنه بزند. درست همانند علی ارسلان ملیپوش کشتی کشورمان که مدتی است برای کشور صربستان روی تشک میرود یا صباح شریعتی که در تیم ملی آذربایجان کشتی میگرفت.
با این حال درخواست کیانوش رستمی برای وزنه زدن زیر پرچم کشور کوزوو در چند ماه اخیر با موافقت فدراسیون وزنهبرداری و رئیس آن سجاد انوشیروانی روبرو نشده است.
در مهر ماه سجاد انوشیروانی رئیس فدراسیون وزنهبرداری که تا پیش از این میگفت در جریان تصمیم رستمی قرار ندارد گفت: «ما به فدراسیون جهانی وزنهبرداری اعلام کردیم این ورزشکار بدون اطلاع کشور ایران ملیت کشور کوزوو و پاسپورت این کشور را گرفته است و بقیه مسائل او به ما ارتباطی ندارد.»
این اظهار نظر بعد از آن مطرح شد که رستمی در صفحه شخصیاش نوشته بود: «پنج ماه دیگر قرارداد من با ایران تمام میشود و رضایتنامه هم ندهند فرقی ندارد و میتوانم زیر پرچم کشور دیگری در مسابقات شرکت کنم. خوب است که اذیت نکنیم و شرایط را به گونهای جلو ببریم که ۵۰ روز دیگر که مسابقات قهرمانی جهان است بتوانم شرکت کنم و مدال بگیرم. حتی اگر جلوی من را هم بگیرند من به مسابقات قهرمانی جهان میروم و به صورت آزاد وزنه میزنم. صحبت آن را با فدراسیون جهانی داشتهام که حتی اگر کارم انجام نشد، بتوانم آنجا وزنه بزنم.»
این کشوقوس همچنان ادامه پیدا کرد تا اینکه در فاصله کمتر از 6 روز تا شروع مسابقات وزنهبرداری کیانوش آخرین تیر ترکش خود را هم رها کرد و با انتشار ویدئویی از مردم خواست در راه رسیدن به هدفش او را یاری کنند. کیانوش در این پست که روز یکشنبه منتشر کرد خطاب به مردم گفت: «سلام و درود به همه مردم عزیز ایران. من کیانوش رستمی هستم، قهرمان المپیک 2016 و نایب قهرمان المپیک 2012. سالها برای ایران جنگیدم و افتخار آفریدم. اما امروز با بیعدالتی و سنگاندازیهایی روبهرو هستم که اجازه نمیدهند نامم برای مسابقات جهانی بحرین که کمتر از 6 روز دیگر است ثبت شود. این در حالی است که تا قبل از این میگفتند سنش بالا رفته و نمیتواند وزنه بزند و به این بهانه هر بار نگذاشتند من برای المپیک 2020 و 2024 اعزام شوم که بتوانم مردم عزیزم را خوشحال کنم. الان که میدانند اگر من به این مسابقات اعزام شوم و برای کشور کوزوو مقام بیاورم در مقابل شما مردم عزیز سیهرو میشوند باز میخواهند مرا اذیت کنند. از شما مردم عزیز میخواهم که صدای من باشید. قهرمانان ملی نباید قربانی بیعدالتی شوند. من تنها برای عدالت میجنگم. خوش بود گر محک تجربه آید به میان/ تا سیهروی شود هر که در او غش باشد.»
این ویدئو با واکنش مقامات فدراسیون وزنهبرداری مواجه نشد اما ساعاتی پیش خبرگزاری تسنیم نوشت علت مخالفت فدراسیون وزنه برداری با تصمیم کیانوش رستمی نه «اذیت کردن» و «سنگاندازی» که «قوانین» است. تسنیم نوشت: «رستمی به تازگی در پستی اینستاگرامی با انتقاد از آنچه «بیعدالتی و سنگاندازی» خوانده، از مردم خواسته «صدای» او باشند تا به گفته او «قهرمانان ملی قربانی بیعدالتی» نشوند. این در شرایطی است که بر اساس قوانین، جمهوری اسلامی ایران کوزوو را به عنوان «کشور» به رسمیت نمیشناسد».
این خبر با تردید برخی ناظران همراه شد. چرا که علاوه بر اینکه به نظر میرسید اطلاعات مربوط به این خبر از سوی مدیران فدراسیون وزنهبرداری در اختیار خبرگزاری قرار گرفته این سوال را به وجود میآورد که اگر چنین دلیل مشخص و واضحی برای عدم موافقت با درخواست کیانوش وجود داشته چرا تاکنون مطرح نشده بود؟ مگر میشود در تمام این ماهها که بحثهای مربوط به کیانوش رستمی این همه حاشیه به وجود آورد فدراسیون از عنوان کردن این دلیل «قانونی» خودداری کرده باشد؟
به هر ترتیب فارغ از اینکه حق با کدام طرف است به نظر میرسد یک مساله خیلی ساده در حال تبدیل شدن به بحرانی بیهوده است.
در همین رابطه محمد دادکان رئیس پیشین فدراسیون وزنهبرداری که مدتی در دانشگاه آزاد استاد کیانوش رستمی بوده است از مدیران فدراسیون وزنهبرداری خواست مشکل این وزنهبردار را مدیریت و برطرف کنند.
دادکان به خبرنگار اعتمادآنلاین گفت: «از فدراسیون وزنهبرداری میخواهم اگر میتوانید مشکل کیانوش رستمی را حل کنید. از شما میخواهم کاری نکنید این ورزشکار مثل بیش از 100 ورزشکار ملی دیگری که از ایران رفتند بشود. ما نباید برای خودمان ایجاد دشمن بیشتری کنیم. اجازه بدهید برود وزنهاش را بزند. من داشتم اخبار رسانههای خارجی را میدیدم، دیدم ایشان در ویدئویی میگوید چرا نمیگذارید من بروم در کشور دیگر وزنه بزنم.:
دادکان تصریح کرد: «من مسوول باشم به او اجازه میدهم برود کارش را بکند. چرا میخواهید همه را فراری بدهید؟ این که تصمیمش را برای رفتن گرفته حداقل با او راه بیاییم. مگر کشتیگیر ما نرفت برای صربستان با اجازه خودمان؟ چه اتفاقی افتاد؟ چه اشکالی دارد؟»
مدیر باسابقه ورزش کشورمان افزود: «کیانوش رستمی در زمان مدیریت من در دانشگاه آزاد آنجا بود و شاگرد خودم بوده است. او حقیقتا بچه خوبی است. امیدوارم فدراسیون وزنهبرداری با او تعامل کند. منظورم این است کیانوش رستمی هم به جایی نرسد که فرار کند و پناهنده شود. مگر بحرین این همه ورزشکار از کشورهای دیگر نیاورده؟ کشتیگیر و دونده و وزنهبرداری و… . این هم مثل همان است. امیدوارم فدراسیون با تامل بیشتری همکاری کند.»
حال باید دید تا فردا چه اتفاقی رخ خواهد داد و آیا بالاخره کیانوش میتواند به هدف خود برسد یا او فرصت شرکت در مسابقات وزنهبرداری قهرمانی جهان را از دست خواهد داد.
source