جوان آنلاین: بیش از ۲۰ سال زمان برد تا سرانجام مهر ماه سال گذشته، اسکواش موفق به کسب جواز حضور در المپیک شد؛ موفقیتی که به معنای یک فرصت طلایی و هیجانانگیز برای اسکواشبازان سراسر جهان بود، به طوری که بسیاری از کشورهای مدعی در این رشته خیلی زود دست به کار برنامهریزی جهت حضور در بزرگترین رویداد ورزشی دنیا شدند، اما در ایران گویی المپیکیشدن اسکواش کمترین اهمیتی ندارد که به جای تلاش برای مهیاکردن مسیر برای حضور در المپیک با تصمیمات خلقالساعه این رشته را به سمت حاشیه سوق میدهند.
درست چند روز قبل، فدراسیون اسکواش تعدادی از ورزشکاران این رشته را برای حضور در انتخابی جهت شرکت در مسابقات غرب آسیا دعوت میکند، اما از بین نفرات دعوتشده چهار ملیپوش باسابقه و نفرات اول رنکینگ ایران (نوید ملکثابت، سیدمحمدرضا ضیاکاشانی، علیرضا شاملی و سپهر اعتمادپور) با انتشار نامهای انصراف خود را از حضور در انتخابی تیمملی اعلام میکنند؛ تصمیمی که بر اساس مفاد مندرج در نامه بیشتر شبیه درخواستی برای گفتگو با فدراسیون جهت شنیدن مشکلات ورزشکاران و ملیپوشان این رشته است تا زدن قید حضور در تیمملی اسکواش! فدراسیون، اما جای پیگیری ماجرا در اندک زمانی کوتاه بعد از دریافت این نامه، در اقدامی غیرمنتظره از نفرات برتر جام جونیور برای حضور در انتخابی دعوت و ادعای جوانگرایی را مطرح میکند، حال آنکه در فهرستی که قبل از انصراف چهارنفر اول رنکینگ اسکواش ایران منتشر شده بود، خبری از جوانگرایی نبود و همین مسئله رسانهها را حساس میکند، خصوصاً بعد از انتشار نامهملیپوشان اسکواش در فضای مجازی که نشان میدهد برخلاف ادعای فدراسیون اسکواش، مسئله نه زیادهخواهی ملیپوشان این رشته که درخواست برای رفع و رجوع ورزشکاران است و عمل به وعدههای انتخاباتی که عزیزیپور دو سال پیش داده بود، درست زمانی که به واسطه حمایت همین ورزشکاران و جامعه اسکواش توانست شاهد برگزاری انتخاباتی عادلانه باشد و ریاست این فدراسیون را به دست گیرد.
بنا برگفتههای ملک ثابت، کاپیتان تیم ملی اسکواش ایران نه تنها هیچ یک از وعدهها عملی نشده است که امروز فدراسیون سعی دارد درخواستهای بحق آنها را به گونهای دیگر بازتاب دهد: «ما خیلی محترمانه جهت پیشرفت اسکواش درخواست کردیم. هدف ما از امضای نامه این بود که اتفاقات خوبی برای اسکواش رخ دهد و هیچ کس به دنبال منفعت شخصی نیست. در واقع ما به دنبال این هستیم که شرایطی فراهم شود تا ورزشکاران این رشته بتوانند با فراغ بال تمرین کنند و نتیجه بگیرند. برای حضور در مسابقات بینالمللی خصوصاً رقابتهایی که در رنکینگ تأثیرگذار است، حمایت و بیمه شوند و حق و حقوقشان پرداخت شود تا در اردو دغدغه معیشتی نداشته باشند، اما برخوردها به گونهای بود که گویی ما دنبال منفعت شخصی یا پول هستیم، در حالی که ما ۲۰ سال است با افتخار و مجانی برای تیم ملی بازی میکنیم. در واقع سه سال پیش که به دلیل مصدومیت ناچار به انجام عمل جراحی شدم، به این فکر افتادم تا وظیفهام را به عنوان رئیس کمیسیون ورزشکاران انجام دهم و با انتقال مشکلات به فدراسیون قدمی در راستای حلوفصل آنها بردارم، چون من تمام هزینههایم را از جیب دادم، هرچند بعدها مقداری از آن از سوی کمیته پزشکی پرداخت شد، اما به فکر این افتادم تا با بیان گوشهای از مشکلات ورزشکاران اسکواش، تلاشی برای حل آنها بکنم. قرار بود علاوه بر برگزاری جایزه بزرگ در طول سال، لیگ هم به شکلی بهتر و با تیمهای بیشتر برگزار شود و در کنار آن، بچهها به مسابقات پیاسای که رنکینگ جهانی است و ما را به المپیک میرساند، اعزام شوند. خدا را شکر با المپیکیشدن اسکواش بودجه فدراسیون هم افزایش یافته بود. با وجود این، اما هیچ یک از وعدههای انتخاباتی طی این دو سال انجام نشد. مسابقات جایزه بزرگ هم که قرار بود با جایزهای ۳۰۰ میلیونی برگزار شود با ۱۵۰ میلیون برگزار شد که حداقل ۶۰ میلیون تومان آن از ورودی خود بچهها بود. هیچ یک از وعدههای انتخاباتی که دو سال پیش داده شد، عملی نشده و ما امروز خواستار عملیشدن این وعدهها هستیم، اما فدراسیون سعی دارد اینگونه القا کند که ما زیادهخواه هستیم و به خاطر پول کنار کشیدهایم که این نه فقط درست نیست که بیاحترامی هم است، وقتی محترمانه فقط درخواستهایمان را گفتیم، اما فدراسیون حتی حاضر به یک گفتوگوی ساده هم با ما نشد و وقتی رئیس فدراسیون که حکم پدر خانواده را دارد، به حرف ما گوش ندهد، ناچار میشویم دنبال حل مشکل در خارج از خانواده باشیم.»
محمدرضا ضیاکاشانی هم چند روز قبل در گفتوگویی که با ایسنا داشت، تأکید کرده بود تمام خواستههای ما از رئیس فدراسیون در جهت پیشرفت اسکواش بود: «دو سال است در هیچ تورنمنت بینالمللی که باعث افزایش رنکینگ ما شود، حضور پیدا نکرده و با افت رنکینگ مواجه شدهایم. بازیکن تیم ملی نیاز به حمایت دارد. من متأهل هستم و واقعاً حقوق ۷۰۰ هزار تومانی کفاف زندگی را میدهد؟ هر چند من این مبلغ را نیز دریافت نکردهام و هزینهای بابت اردونشینی از سوی فدراسیون به من داده نشده است.»
واکنش فدراسیون به درخواستهای چهار نفر اول رنکینگ ایران که تنها با یک نفر آنها به طور شخصی برای حضور در انتخابی تماس گرفته میشود، به زعم محمدرضا صادقپور، یکی از پرافتخارترین ورزشکاران سابق این رشته میتواند نتایج مخربی در پی داشته باشد: «مسالمتآمیزتر از این نامه برای بیان مشکلات و درخواست حمایت از سوی فدراسیون وجود ندارد. اگر کاپیتان تیم ملی که رئیس کمیسیون ورزشکاران هم است، نتواند مشکلات ورزشکاران این رشته را به گوش فدراسیون برساند، چه کسی باید این کار را بکند. مشکل این است که دغدغه اعضای فدراسیون اسکواش نیست. وقتی کمیته فنی فدراسیون را افرادی تشکیل میدهند که هیچ سابقه ملی و رزومه قابلقبولی در این رشته ندارند و همین کمیته فنی سرمربیای، چون طاهری با آن هم سابقه ملی و رزومه قوی را بدون اینکه حتی توضیحاتش را بشنود، اخراج میکند، دیگر جای هیچ حرفی نمیماند. متأسفانه اسکواش تبدیل به جایی برای رزومهسازی برای افرادی شده که هیچ رزومهای ندارند و با این شرایط باید خود را آماده اتفاقات ناخوشایندی در آینده کرد، حال آنکه این رشته ظرفیت و توانایی حضور در المپیک و کسب نتیجه در بزرگترین رویداد ورزشی دنیا را دارد، ولی نه با این شرایط، اما از فدراسیونی که باشگاه انقلاب را با آکادمی ۴۰۰ نفره به آکادمی ۲۰ نفره تبدیل کرده است، چه انتظار میتوان داشت، آن هم باشگاه انقلابی که بزرگترین مرجع بازیکنسازی و درآمدزایی برای فدراسیون و بهترین پایگاه برای اردوهای تیمهای ملی بود و قرار بود چهار کورت اسکواش و یک کورت شیشهای برای آن ساخته شود، اما امروز بعد از چند سال حتی هتلی را که محل اقامت ورزشکاران بود هم ندارد و بعد از شش سال تازه آقایان میگویند قرار است پروژه تکمیل و بازسازی آن را خود به دست بگیرند.»
با وجود تمام انتقادها، اما ملیپوشان اسکواش و قهرمانان سابق این رشته امیدوارند وزیر ورزش با نظارت بر عملکرد فدراسیون، گامی در راستای مشکلات موجود بردارد تا اسکواش ایران بتواند باتوجه به ظرفیتی که دارد از همین امروز خود را مهیای حضور در المپیک آتی کند چراکه بنا بر گفتههای صادقپور، بازیکن
۱۳-۱۴ سالهای که رئیس فدراسیون مدعی است قرار است چهار سال دیگر در المپیک حضور پیدا کند، هرگز نمیتواند به این موفقیت دست یابد چراکه تنها ورزشکارانی که عضو پیاسای باشند، میتوانند در مسیر رسیدن به المپیک تلاش کنند و جوانان ۱۳-۱۴ ساله امروز اسکواش چهار سال دیگر نهایتاً باید با رنکینگ هزار تازه عضو پیاسجی شوند و هشت سال زمان میبرد که به رنکینگ ۱۲۰ برسند و برای کسب سهمیه المپیک تلاش کنند که با این حساب فدراسیون نمیتواند به بهانه جوانگرایی از کنار نامهای بزرگ این رشته عبور کند.
source