به زودی سرمربی تیم امید انتخاب میشود، این ادعایی است که ۴۲ روز قبل توسط تاج مطرح شد، آنهم با کنایهای ظریف به رسانههایی که پیگیر وضعیت کادرفنی امیدهای فوتبال ایران بودند. رئیس فدراسیون فوتبال دلنگرانیهای اصحاب رسانه را اتفاق خواند، اما در عین حال با اشارهای دقیق به زمان باقی مانده تا نخستین رویدادی که امیدهای فوتبال ایران پیشرو دارند به نوعی دلنگرانیها را بیمورد میخواند. حال آنکه تجربه ثابت کرده فدراسیون فوتبال میتواند در فاصله ۶۵ روز به مسابقات هم همچنان وعده انتخاب هرچه سریعتر سرمربی را تکرار و تکرار کند! اتفاقی که پیش از بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ نیز تکرار شد تا امیدهای فوتبال ایران به دلیل همین اتلاف وقت در انتخاب سرمربی در همان مرحله اول روند ناکامیهای گذشته را ادامه دهند.
درست در چنین شرایطی رئیس کمیته فنی فدراسیون فوتبال که اتفاقاً نقش اصلی را در انتخاب سرمربیان تیمهای پایه دارد، روی تدوین برنامه توسعه فوتبال تا ۱۴۱۴ کار میکند. برنامهای که نمیتوان به اجرایی شدن و موفقیت آن امید داشت، وقتی آقایان از یک انتخاب ساده چنان عاجز ماندند که سالهاست نتوانستیم شاهد صعود امیدهای فوتبال ایران به المپیک باشیم!
برنامهریزی برای توسعه فوتبال ایران بدون شک اتفاق قابل توجه و کاری قابل تقدیر است، اما نه زمانی که امیدهای فوتبال ایران هیچ جایی در این برنامهریزی ندارند! صدالبته که فدراسیون و در رأس آن تاج و همچنین مجید جلالی میتوانند در خصوص این ادعا موضعگیری کنند و مدعی شوند که امیدهای فوتبال ایران نیز در این برنامهریزی جای دارند، اما این مسئله را میتوان با اشاره به صحبتهای خود تاج رد کرد. در واقع به هیچ عنوان نمیتوان از رئیس فدراسیونی که با کنایه فاصله زمانی ۶۵ روز تا نخستین رویداد پیشروی امیدهای فوتبال ایران را به رخ میکشد، قبول کرد که جایی برای این تیم در برنامه توسعه فوتبال تا ۱۴۱۴ باز کرده باشد!
فوتبال ایران زمانی میتواند در مسیر توسعه گام بردارد که آقایان تصمیمگیری برای کادرفنی آن را به یکی، دو ماه تا آغاز مسابقات موکول نکند. زمانی که به جای تعامل با باشگاهها برای همراهی، توپ را به زمین آنها نیندازند برای توجیه ناکامیهایی که گویی قرار نیست هیچ نقطه پایانی داشته باشد!
امیدهای فوتبال ایران هیچ جایی در برنامهریزیهای فدراسیون ندارند و تا زمانی که جایگاه امیدها و پایههای فوتبال ایران در تفکرات آقایان مسئول تغییر نکند، هیچ توسعهای را نمیتوان متصور شد، حتی اگر بهترین برنامهریزیها نیز انجام شود، چراکه توسعه صرفاً یک برنامه نوشتاری نیست و این نخستین مسئلهای است که آقایان تدوینکننده برنامه فوتبال تا ۱۴۱۴ باید آن را باور داشته باشند. در غیر این صورت هیچ چیزی تغییر نخواهد کرد، حتی با حضور مجید جلالی که او را به کامپیوتر فوتبال ایران میشناسند. کسی که وقتی امروز به عنوان رئیس کمیته فنی فدراسیون فوتبال و یکی از تصمیمگیرندگان اصلی در انتخاب سرمربیان تیمهای پایه نتوانسته گرهای از مشکلات امیدها باز و تکلیف کادرفنی این تیم را روشن کند، بیشک نمیتواند صرف تدوین یک برنامه نوشتاری فوتبال ایران را به سمت توسعه سوق دهد و هدایت کند.
کاش جلالی به عنوان یکی از بازوهای فدراسیون فوتبال به جای نوشتن برنامههای بلندمدت، کارش را با برداشتن قدمهای کوچک شروع میکرد تا بتوان امیدی به ایجاد تغییرات اساسی در درازمدت برای آیندهای روشن داشت، اما بلاتکلیفی کادرفنی امیدهای فوتبال ایران و مشکلات متعدد و تکراری عبدی در تیم جوانان اجازه نمیدهد برنامههایی، چون فوتبال تا ۱۴۱۴ باورپذیر باشد.
source