نمایش درخشان دروازه‌بان‌ها در نیم فصل/ ضعف گلرهای سرخابی چه بود؟

دیدارنیوز: نیم‌فصل اول لیگ برتر فوتبال ایران همانند سالیان اخیر از نظر تعداد گل زده روند جالبی نداشته و به صورت متوسط در هر دیدار میانگین ۱.۸۹ گل به ثبت رسید.

فارغ از رویکرد تدافعی تیم‌ها و عملمرد ضعیف مهاجمان باید به نمایش جالب توجه ساختار دفاعی تیم‌ها و همچنین عملکرد باکیفیت دروازه‌بان‌ها اشاره داشته باشیم.

۶ گلری که خوش درخشیدند

در میان دروازه‌بان‌های حاضر در لیگ بیست‌وچهارم ۶ نفر نمایش بسیار خوبی داشته‌اند و نه‌تن‌ها جزو بهترین نفرات تیم‌شان بوده‌اند، بلکه در کل لیگ نیز جایگاه خوبی در میان تمام بازیکنان دارند. محمدرضا اخباری در درون دروازه گل‌گهر، ۹ کلین‌شیت داشته و در چند بازی با سیوهایش به مدد خط دفاعی مستحکم تیم مهدی تارتار آمده است. ادسون ماردن و لوآن پولی به عنوان ۲ سنگربان خارجی تیم‌های چادرملو و نساجی، بیش از هر دروازه‌بان دیگری، مهار نجات‌بخش داشته‌اند و نقش منجی سعید اخباری و ساکت الهامی را ایفا کرده‌اند.

البته که ۲ نفر مذکور تنها دروازه‌بان‌های خارجی درخشان طی این فصل نبوده‌اند و باید به اوتکیر یوسوپوف، گلر ملی‌پوش و ازبکستانی فولاد هم اشاره کنیم که به خوبی توانسته اعتماد یحیی گل‌محمدی را جلب کند. در این لیست باید به حبیب فرعباسی هم اشاره داشته باشیم. دروازه‌بان ملوانان طی ۳-۲ هفته پایانی یکی ۲ اشتباه بزرگ داشت، اما در کل نیم‌فصل، جزو بهترین‌ها بود. نهایتا پرونده این گروه را با محمد خلیفه می‌بندیم؛ گلر ۲۰ ساله و ۱۹۴ سانتی‌متری آلومینیوم که جواب اعتماد مجتبی حسینی را به بهترین شکل داد و اثبات کرد شایسته تبدیل شدن به گلر یک ایرالکو بود.

لک، بیرو و گندوز در جمع خوب‌ها

دسته دوم متعلق به ۵ دروازه‌بانی است که عملکردشان در مجموع مثبت بود و گل‌های بد کمی دریافت کردند. آن‌ها به اندازه دسته نخست مهار تاثیرگذار و نجات‌بخش نداشتند، اما در زمره سنگربان‌های خوب لیگ بیست‌وچهارم تا به این‌جای کار قرار می‌گیرند. علیرضا بیرانوند همانند محمدرضا اخباری با ۹ کلین‌شیت، بهترین گلر لیگ از این حیث بود، اما این رکورد جالب توجه بیش‌تر ماحصل عملکرد قابل قبول ساختار دفاعی تی‌تی‌ها بود تا نمایش تحسین‌برانگیز بیرو. حامد لک هم در تیم بحران‌زده مس رفسنجان نمایش مثبت و استانداردی داشت و توانست خروجی رضایت‌بخشی ارائه دهد.

پارسا جعفری در درون دروازه ذوب‌آهن پیشرفتی ملموس داشت و نشان داد پتانسیل ایستادن در درون دروازه گاندو‌ها را دارد. نهایتا باید به الکسیس گندوز و تونی باتیستا هم اشاره داشته باشیم. ۲ گلر خارجی تیم‌های پرسپولیس و خیبر که هر ۲ سیو‌های خوب زیادی داشتند، اما با توجه به ضعف‌هایی که از این ۲ گلر شاهد بودیم، نمی‌توانیم آن‌ها را به دسته اول ارتقا بدهیم. به طور مثال گندوز همیشه با مشکل خروج از دروازه و همچنین مهار شوت‌های از راه دور مواجه بود و چند گل به این طریق دریافت کرد.

دسته سوم برای حسینی، نیازمند و جوان‌تر‌ها

در این دسته با دروازه‌بان‌هایی طرف هستیم که یا خیلی کم به میدان رفتند و یا پس از گذشت چندین هفته فرم خوب خود را پیدا کردند. ابتدا به ۲ چهره سرشناس حاضر در این دسته باید بپردازیم. حسین حسینی شروع کابوس‌واری در درون چارچوب استقلال داشت و اشتباهات متعددی را مرتکب شد، اما هرچه به پایان نیم‌فصل نزدیک شدیم از اشتباهات او کاسته و به تعداد کلین‌شیت‌هایش افزوده شد. پیام نیازمند نیز شباهت چندانی به آن گلر نجات‌دهنده سابق نداشت. او اشتباه چندانی مرتکب نشد، اما به جز یکی ۲ مهار مهم، واکنش‌های خوب چندانی از او نظاره نکردیم. در ثانی تعداد کلین‌شیت‌های این گلر خوش‌اخلاق هم روی عدد ۴ قرار گرفت. به جز ۲ نفر مذکور باید احمد گوهری را هم به این لیست اضافه کنیم. او هم به محض حضور در ترکیب استقلال خوزستان، عملکرد خیلی خوبی داشت، اما رفته‌رفته فروغش را از دست داد و تبدیل به گلری متوسط در درون دروازه تیم میودراگ بوژوویچ شد.

امید امیری (شمس‌آذر)، محمدجواد کیا (هوادار)، امیررضا رفیعی (پرسپولیس) و صادق نادرپور (خیبر) هم گلر‌هایی بودند که خیلی کم به میدان رفتند، اما در مجموع بسیار امیدبخش ظاهر شدند و نگاه‌های زیادی را به سمت خود خیره کردند. در این میان کیا چند سیو درخشان داشت که احتمالا جزو برترین مهار‌های فصل خواهد بود.

source

توسط tehruntime.ir