ورزشکاران را با هزینه فدراسیون به خارج اعزام کرده‌ایم/ نمی‌توانیم ویزای اروپای غربی بگیریم

به گزارش روزپلاس، بازی‌های آسیایی زمستانی هاربین اواخر بهمن ماه برگزار می‌شود و از ایران هم دو اسکی‌باز (یک زن و یک مرد) در رشته آلپاین و هشت نفر (چهار زن و چهار مرد) هم در رشته صحرانوردی به این بازی‌ها اعزام خواهند شد. نکته قابل توجه در این زمینه وضعیت نامناسب آماده‌سازی ورزشکاران است که به دلیل کمبود برف در پیست‌های ایران شرایط تمرینی خوبی ندارند. قرار بود تیم‌های ملی آلپاین و صحرانوردی دی ماه به ترکیه اعزام شوند که این اردو هم لغو شد.

عباس نظریان در گفت‌وگو با ایسنا در مورد لغو اعزام به ترکیه گفت: دو دوره مسابقه برای بچه‌ها در نظر گرفته بودیم. مجوز شورای برون مرزی را گرفته و تدارک ایاب و ذهاب و اسکان را هم دیده بودیم اما متاسفانه هر دو مسابقه از طرف کشور میزبان لغو شد.

ارتفاع توچال برای صحرانوردی بالاست اما چاره‌ای نداریم

او با بیان اینکه چند روزی است تمرینات اسکی‌بازان صحرانوردی آغاز شده است، ادامه داد: تمرینات ابتدا در رضوان‌شهر شرع شد اما برف کم بود و به تهران برگشتند. در حال حاضر در توچال کار خود را ادامه می‌دهند. ارتفاع توچال بالاست اما ناچاریم کار را دنبال کنیم. از طرف دیگر دانیال ساوه شمشکی در قزاقستان و خانم سمانه بیرامی باهر هم در ایتالیا و اتریش حضور دارند چون این دو المپین باید برای المپیک ۲۰۲۶ امتیازات لازم را کسب کنند.

رئیس فدراسیون اسکی در این مورد افزود: خانم بیرامی باید در پنج مسابقه امتیاز زیر ۳۰۰ بگیرد که در چهار مسابقه امتیازات لازم را گرفته و یک مسابقه دیگر مانده است که پیش‌بینی می‌کنیم آن را هم بگیرد. علاوه بر این باید  در مسابقات قهرمانی جهان نروژ که اسفند ماه برگزار می‌شود هم امتیاز زیر ۳۰۰ بگیرد تا در المپیک زمستانی شرکت کند.

او در مورد حضور دانیال ساوه‌شمشکی در قزاقستان گفت: دانیال چند روز پیش در مسابقات سرعت و استقامت حضور پیدا کرد. شرایط مقداری سخت بود اما امیدوارم موفق باشد. چند روز دیگر در قزاقستان می‌ماند و بعد تمریناتش را در ایران دنبال می‌کند. البته اگر برف نیاید، شاید یک هفته دیگر در قزاقستان بماند.

رئیس فدراسیون اسکی: ورزشکاران را با هزینه فدراسیون به خارج اعزام کرده‌ایم/ نمی‌توانیم ویزای اروپای غربی بگیریم

در آلپاین خیلی مشکل داریم

نظریان با بیان اینکه در بخش آلپاین نسبت به صحرانوردی خیلی مشکل داریم، تاکید کرد: در صحرانوردی مسابقات رولر اسکی را برگزار کردیم که پایه این رشته است و بچه‌ها نسبتا آمادگی هوازی و جسمانی دارند اما در آلپاین وقتی برف تمام می‌شود بچه‌ها به تعطیلات می‌روند، حتی کشورهای اروپایی هم برف نداشتند و تقریبا یک ماهی است که پیست‌هایشان باز شده است.

او ادامه داد: تمرینات آلپاین را هم در توچال شروع کرده‌ایم. البته مریم کیاشمشکی که ورزشکار اعزامی ما به بازی‌های آسیایی است، حدود ۱۰ روزی می‌شود که در ترکیه تمرین می‌کند. محمد کیادربندسری هم اگر تا چند روز آینده در ایران برف نداشته باشیم، به ترکیه می‌رود.

نمی‌توانیم ویزای اروپای غربی بگیریم!

نظریان در پاسخ به اینکه چرا از ابتدا اسکی‌بازان را به ترکیه اعزام نکردید که از پیست آنجا استفاده کنند، ‌ بیان کرد: اقدام کردیم و مجوز شورای برون مرزی هم گرفتیم اما مبنایمان مسابقات بود که لغو شد. پیست ترکیه هم حدود ۲۰ روز است که باز شده و قرار بود بچه‌ها چند روز قبل از مسابقه اعزام شوند و تا چند روز بعد از مسابقه آنجا تمرین کنند.

او افزود: مسابقه قهرمانی جهان آخر بهمن ماه است و وقت داریم. در بخش کشورهای اروپای غربی اصلا نمی‌توانیم ویزا بگیریم و بسیار سخت است، حتی برای آقای دانیال ساوه شمشکی می ‌خواستیم ویزای توریستی فرانسه بگیریم دو ماه طول کشید. در این زمینه نگرانی خاص روی ویزای بچه‌های اعزامی به قهرمانی جهان اتریش و نروژ داریم. بنابراین در این مدت تنها گزینه ما ترکیه بود که متاسفانه لغو شد.

رئیس فدراسیون اسکی در پاسخ به این سوال که سه ورزشکاری که خارج از کشور تمرین می‌کنند با هزینه فدراسیون اعزام شده‌اند، بیان کرد: بله، همه با هزینه فدراسیون اعزام شده‌اند.

وقت کافی برای قهرمانی جهان داریم

او در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا بقیه اسکی بازان صحرانوردی را مثل بیرامی باهر و ساوه‌شمشکی به خارج از کشور اعزام نکرده‌اید، گفت: در صحرانوردی تقریبا مشکل آمادگی نداشتیم چون سه دوره مسابقه رولر اسکی داشتیم و آماده‌سازی بچه‌ها انجام شد. از طرفی یکی از اهداف اصلی ما امتیازگیری دو ورزشکار برتر برای المپیک ۲۰۲۶ است. بقیه هم چند روزی است تمرینات خود را آغاز کرده‌اند و حدود ۵۰ روز تا مسابقات فرصت داریم. اگر در این مدت تمرین کنیم برای آمادگی تیم کفایت می‌کند. ورزشکاران هم عنوان می‌کنند ظرفیت ترکیه خیلی با ایران متفاوت نیست اما آن چیزی که بیرامی در اروپا تجربه می‌کند خیلی تفاوت دارد.

نظریان با بیان اینکه ۹ ماه از سال گذشته و هنوز برف نداریم، تاکید کرد: رقابت در چنین شرایطی با کشورهایی که یا به صورت مصنوعی برف تولید می‌کنند و یا به شکل طبیعی برف دارند، سخت است. اگر حداقل‌ها را داشتیم، بهتر عمل می‌کردیم. امیدوارم بخش خصوصی به ما کمک کند تا مجموعه‌ای حداقلی برای سال‌های آینده داشته باشیم تا این همه دچار چالش نشویم.

source

توسط tehruntime.ir