جوان آنلاین: کمتر از دو ماه دیگر تیمملیفوتبالجوانان ایران برای حضور در مسابقات زیر ۲۰ سال آسیا راهی شنژن چین میشود، به همین دلیل هم بود که حسین عبدی برنامه اردویی یکهفتهای در شهر هایکوی چین برای شاگردانش تدارک دیده بود؛ اردویی تدارکاتی و دیدار دوستانه با تیم المپیک چین که بیشک میتواند تأثیر قابل توجهی در روند آمادهسازی یاران عبدی جهت حضور در رقابتهایی داشته باشد که از ۱۸ بهمنماه آغاز میشود؛ مسابقاتی که تیم فوتبال جوانان ایران به همراه اندونزی، یمن و ازبکستان در گروه C آن قرار دارد.
عبدی امیدوار بود در این اردو تمام نفرات خود را در اختیار داشته باشد و بعد از رایزنیهایی که رئیس فدراسیون فوتبال با مدیران باشگاههای لیگ برتری داشت، بتواند با تمام بازیکنانی که مدنظر دارد، راهی چین شود، اما باز هم برخی باشگاهها دست او را در پوست گردو قرار دادند و از همکاری سر باز زدند! حال آنکه سرمربی تیمجوانان ایران بارها به اهمیت حضور تمام نفرات در اردوها جهت دستیابی به اهداف پیش رو اشاره کرده بود: «متأسفانه باوجود تمام تلاشها، در آخرین اردوی تیمجوانان همانند دورههای قبل با عدمهمکاری باشگاهها مواجه شدیم، به طوری که نتوانستیم حدود ۹ بازیکن از فهرست اولیه را با خود به چین ببریم و کار تاجایی پیش رفت که بحث لغو اردو هم مطرح شد، اما اهمیت بازیهای بزرگ دوستانه و تعامل بین فدراسیونها و لزوم محک فنی تیم باعث شد فرصت را مغتنم بشمریم و باوجود در اختیار نداشتن تمام نفرات راهی چین شویم.»
شرایط، اما باعث شد عبدی نفراتی را با خود با اردوی چین ببرد که برای نخستین بار حضور در اردوی خارج از کشور را تجربه میکردند. قرار بود تیمجوانان سه روز قبل از نخستین بازی در چین حضور یابد، اما مشکلاتی، چون کمبود زمان برای هماهنگی سفر تیم جوانان را یک روز به تأخیر انداخت؛ سفری ۲۱ ساعته که باعث شد عبدی در همان آغاز راه دو بازیکن را به دلیل سرماخوردگی دراختیار نداشته باشد. باوجود این، اما حضور نفرات جدید در اردو، اتفاقات خوبی را رقم زد. تجربیات گرانبهایی برای بازیکنان، به خصوص آنها که نخستین حضورشان در اردوی خارجی تجربه میکردند داشت که بیشک میتواند در آینده و مصافهای بینالمللی تأثیر قابل توجهی داشته باشد. اما مهمترین مسئله برگزاری بازی دوستانه با تیمی بود که نفرات آن حدود ۵/۲ سال از بازیکنان تیمجوانان ایران بزرگتر بودند. دلیل انتخاب چنین حریفی این بود که حسین عبدی نمیخواهد تیمجوانان ایران صرفاً یک شرکتکننده در جامملتها باشد و هدفش تأثیرگذار بودن و کسب نتیجهاست، به همین دلیل هم قصد دارد از همین ابتدا به شاگردانش چنان سخت بگیرد که توان مدیریت بحران و کسب نتیجه را داشته باشند. شاید به همین دلیل هم بود که عبدی حتی از قضاوت پرایراد داور هم شاکی نبود: «قضاوت پرحرف و حدیث داور و همچنین نحوه بازی فیزیکی حریف که مصدومیت جدی دو بازیکن ما را به دنبال داشت باعث شد تیم هم به لحاظ روحی و هم میزان جنگندگی تقویت شود و این یک تجربه عالی بود.»
باوجود این، اما هنوز هم جدیترین دغدغه سرمربیجوانان ایران عدمهمکاری باشگاهها و پشتکردن آنها به این تیم در بزنگاههای حساس است: بیشک از فدراسیون انتظار برگزاری اردوهای تدارکاتی و بازیهای دوستانه مفید را دارم. اما مهمتر از برگزاری اردوها و بازیهای تدارکاتی، تأمین بازیکنان است؛ موضوعی که مسئولیت آن با فدراسیون است و انتظار میرود تمرکز خوبی روی آن داشته باشد، اما در واقع این باید دغدغه همه باشد، نه فقط سرمربی تیم ملی یا فدراسیون فوتبال چراکه برای موفقیت تیم ملی، همه باید همکاری کنند.
source