جوان آنلاین: داستان تیم ملی فوتسال ایران در جامجهانی ازبکستان با قبول شکست ناباورانه برابر مراکش به نقطه پایان رسید.
شروع طوفانی برابر مراکش نوید یک صعود هیجانانگیز را میداد، اما مشکلی که در بازی با گواتمالا خودش را نشان داده بود در نیمه نخست دیدار با مراکش، شاگردان شمسایی را به چالش کشید و دستآخر نیز یک اشتباه در انتخاب پنالتیزن، پایانی تلخ و دراماتیک برای فوتسال ایران در ازبکستان نوشت، پایانی که کمتر کسی تصورش را داشت؛ باخت ۴ بر ۳ ایران.
دور از انتظار
طبیعی بود اگر تیمملی فوتسال ایران در یکچهارم نهایی برابر برزیل به چالش بخورد، اما شمسایی حتی تصورش را هم نمیکرد که کار بعد از آن صعود پرحرف و حدیث از مرحله گروهی در یکهشتم نهایی بیخ پیدا کند. یوزهای ایران حتی بهزعم فیفا یکی از مدعیان جدی جام بودند. جامی که البته بسیار دور از انتظار پیش رفت و عجایب آن تنها دامان ایران را نگرفت و پرتغال و اسپانیا را هم شامل شد. با وجود این پایان تراژدیکی که ضربه سجاد یوسفخواه برای فوتسال ایران در جامجهانی ازبکستان به رشته تحریر درآورد، داستانی تکراری بود، درست از جنس حسرتی که ضربه طارمی برابر پرتغال و ضربه علیرضا جهانبخش در مصاف با قطر به دل یک ملت گذاشت.
پایانی تکراری و تراژیک
پنالتی که در ثانیههای واپسین بازی با مراکش نصیب ایران شد، میتوانست کار را به تساوی و وقتهای اضافه بکشاند و چه بسا ایران با کامبکی تاریخی موفق میشد خود را مهیای مصاف با برزیل کند، اما شاید اشتباه از شمسایی بود که تصمیم گرفت سجاد یوسفزاده پشت ضربه پنالتی بایستد که باید از نقطه دوم زده میشد. دست گذاشتن روی بازیکنی که نخستین حضور خود در چنین تورنمنت بزرگی را تجربه میکرد بدون شک قابل قبول نیست، آنهم وقتی سرنوشت ایران به آن پنالتی گره خورده بود و همین مسئله حساسیت ضربهای را که قرار بود نواخته شود چند برابر کرده بود، بهطوریکه شمسایی طاقت تماشای آن را نداشت و تصمیم گرفت لحظه ضربه زدن ستاره چپپای تیم ملی پشت به زمین بایستد. تصمیمی که باعث شد او لحظه تلخ و دردناک حذف ایران و فرصتی را که تیرک دروازه مراکش از شاگردانش گرفت، نبیند. فرصتی که شاید اگر در اختیار طیبی یا حسنزاده قرار میگرفت، امروز ایران خود را برای مصاف با برزیل مهیا میکرد، نه مراکش.
عذرخواهی از ملت
حسین طیبی، فوقستاره تیم ملی فوتسال ایران پس از شکست برابر مراکش و حذف از جام جهانی از مردم ایران عذرخواهی کرد، اما شمسایی هیچ حرفی برای گفتن نداشت: «جام برای ما تمام شد، حرفی برای گفتن نیست. فقط میتوانم از مردم ایران عذرخواهی کنم. تمام تلاشمان را کردیم، اما قسمت نبود.» قسمت، اما یک بعد ماجراست، نه تمام آن. در واقع ایران نه به مراکش که به خودش باخت؛ به تصمیمات اشتباه و دفاعی که ضعف آن در بازی با گواتمالا به وضوح دیده شد، اما تدبیری برایش اندیشیده نشد تا در یکهشتم نهایی یقه ایران را بگیرد و تیم را از جام به بیرون پرتاب کند! اتفاقی که کمتر کسی انتظارش را داشت.
بازتاب حذفی دراماتیک
شکست ایران مقابل مراکش، تیمی که پیش از این دو مرتبه در همین رقابتها مقابل یوزها تن به شکست داده بود با واکنشهای زیادی مواجه شد. فیفا در گزارشی با اشاره به این مهم نوشت: «مراکش لرزید، اما به یکچهارم نهایی صعود کرد. شیرهای اطلس در مرحله یکچهارم نهایی باید به مصاف برزیل بروند. مراکش و ایران برای سومین بار در تاریخ خود در جام جهانی فوتسال به مصاف یکدیگر رفتند. ایرانیها دو بار قبل در مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۱۲ تایلند (۲ بر یک) و جام جهانی ۲۰۱۶ کلمبیا (۵ بر ۳) به پیروزی رسیده بودند.»
Pasion Futsal هم با اشاره به فرصتی که در واپسین ثانیههای بازی نصیب ایران شده بود، نوشت: «در حالی که زنگ پایان بازی به صدا درآمده بود، ایرانیها درخواست بازبینی کردند و خطای ششم مراکش به پنالتی از روی نقطه دوم تبدیل شد، اما تیر دروازه «کراوات» را از ایران سلب کرد تا شیرهای اطلس در مرحله یکچهارم نهایی به مصاف برزیل بروند.» رسانه DSport نیز به شکل ظریفی با بیان اینکه تماشای پایان این بازی به افرادی که مشکل قلبی دارند، توصیه نمیشود، دراماتیک شدن نتیجه رقم خورده را به تصویر کشید و به گل نشدن پنالتی ایران در آخرین ثانیهها اشاره داشت. اتفاقی که مراکش را به یکچهارم نهایی رساند.
رسانه Morocco World News به نوشتن اینکه مراکش در جدالی پرتنش از سد ایران گذشت بسنده کرد، اما رسانه مراکشی HibaPress در تمجید از موفقیت تیم کشورش نوشت: «تیم ملی مراکش یک پیروزی خیرهکننده برابر ایران کسب کرد و به یکچهارم نهایی رفت. «لوپاریزین» فرانسه هم با اشاره به حواشی آخرین دیدار مرحله گروهی نوشت که ایران پس از حواشی دیدار برابر فرانسه به دست مراکش از جامجهانی حذف شد.
source