محسن سیدی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره هفته تلخی که دروازه‌بان‌های لیگ برتری پشت سر گذاشتند، اظهار داشت: این موضوع باید ریشه‌یابی شود و عوامل زیادی در این موضوع تأثیرگذار است. یکی از این موارد ثبات مربی دروازه‌بانی تحت شرایط و معیارهای خاص است. اگر مربی راندمان کاری خوبی داشته باشد و کیفیت خروجی کارش این موضوع را نشان می‌دهد، باید در کادر فنی تیمش حفظ شود، اما وقتی مربی چهار تا شش سال با دروازه‌بانی کار کرده و تأثیر نداشته است دلیلی ندارد به کار خودش اقدام بدهد. در حالت معمول مربی دروازه‌بانی که علمش را به‌روزرسانی و با کیفیت خوب تلاش می‌کند، می‌تواند ایجاد فلسفه کند.

وی در ادامه افزود: البته مربی دروازه‌بان فارغ از فلسفه باشگاه نمی‌تواند فلسفه خودش را ایجاد کند. برای مثال در تیم‌هایی مانند سپاهان، پرسپولیس و استقلال امکان ایجاد چرخه نیست، چرا که این تیم‌ها برای قهرمانی می‌جنگند و دروازه‌بان باید آماده مسابقات باشد. یعنی در بالاترین بخش آمادگی و تجربه باشد و تقریباً جای هیچ اشتباهی ندارد. بنابراین هوادار به هیچ وجه پذیرای بازی دروازه‌بان جوان نیست و این مسئله می‌تواند به تیم ضربه بزند.

اگر دروازه‌بان بخواهد همیشه فیکس باشد، تأثیر مربی و مدیر باشگاه چیست؟
مربی دروازه‌بان‌های سابق پرسپولیس تصریح کرد: در زمان برانکو با سیاستی که در پیش گرفت علیرضا بیرانوند به‌عنوان دروازه‌بان اول در تیم حضور داشت و رادوشوویچ به‌عنوان جانشینی آماده در دسترس بود. هر زمان که سرمربی نیاز به تغییر درون دروازه داشت، دروازه‌بان کروات با آمادگی بالایی در زمین حاضر می‌شد. این مثال را آوردم که بگویم بخشی از انتخاب دروازه‌بان به نگاه مربی و مدیر باشگاه هم بستگی دارد. بعضی دروازه‌بان‌های لیگ برتری اصرار دارند در تمامی مسابقات و با تمام شرایط به‌عنوان گلر ثابت بازی کنند.

سیدی ادامه داد: پس در این صورت نقش مدیریت و مربیان چیست؟ در قرارداد بازیکنان چه چیزهایی قید می‌شود؟ به هر حال دروازه‌بان مانند هر انسان دیگری دچار اُفت، مصدومیت، محرومیت، مشکل خانوادگی و اجتماعی می‌شود. بنابراین باید فکر روز مبادا و یا شرایط خاص بود.

انحلال و تعطیلی تیم‌ها و باشگاه‌های بازیکن‌ساز
وی راجع به تأثیر تعطیلی و منحل شدن تیم‌های بازیکن‌ساز روی اُفت سطح دروازه‌بانی کشور گفت: باشگاه‌های بازیکن‌ساز کشورمان به ویژه در تهران از بین رفتند. سوءتعبیر یا حمل بر خودستایی نشود، اما بررسی کنید دروازه‌بان‌هایی که از نفت تهران، راه آهن، صباباطری، پاس تهران و… به فوتبال کشور معرفی شدند، در حال حاضر کجا هستند؟ در حال حاضر فوتبال کشور ما کمتر قدرت پرورش بازیکن‌ها و دروازه‌بان‌های جدید را دارد. یک زمانی از نفت تهران حامد فلاح‌زاده به راه‌آهن، وحید شیخ ویسی به استقلال خوزستان، احمد گوهری به پارس جنوبی و سوشا مکانی به فولاد خوزستان رفتند.

تاثیر عدم ثبات مربیان گلرهای پرسپولیس روی عملکرد بیرانوند
مربی سابق دروازه‌بان‌های پرسپولیس تهران با اشاره به معایب عدم ثبات مربی گلرها در کادر فنی این تیم اظهار داشت: بیرانوند قبل از حضور در پرسپولیس، هشت سال در محیط، شرایط امن و مربی باثبات نفت تهران قرار داشت. بعد از آن به پرسپولیس آمد و زیر نظر ایگور پانادیچ فعالیت کرد، اما بعد از این مربیان گلری به‌صورت مقطعی در پرسپولیس حاضر شدند. داوود فنایی، ننکا، من و خورخه انیسیو گارسیا سانتوس به‌عنوان مربی دروازه‌بان‌ها فعالیت کردیم و این موضوع قطعاً روی کیفیت کاری بیرانوند تأثیر می‌گذارد. بالاخره هر مربی سیستم تمرینی و کیفیت کاری مختص به خودش را دارد. این موضوع درباره بقیه تیم‌ها هم صدق می‌کند.

بیرانوند بعد جام ملت‌ها نیاز به استراحت روحی و روانی داشت
سیدی با انتقاد از بکارگیری زودهنگام بیرانوند بعد از جام ملت‌های آسیا 2023، عنوان کرد: وقتی بیرانوند از تورنمنت بزرگ در جام ملت‌های آسیا آمده است با توجه به تغییر جو و شرایط نسبت به لیگ برتر، باید چند مسابقه از شرایط بازی دور باشد تا بتواند از نظر ذهنی و روانی ریکاوری یا استراحت کند. از نظر فنی درست نیست که در تمام بازی‌ها به میدان برود. به نظرم او نیاز داشت دیرتر در شرایط مسابقه قرار بگیرد. پرسپولیس با عدم جذب دروازه‌بان جانشین در ابتدای فصل به بیرانوند فشار وارد کرد. او در بازی‌های زیاد و متوالی پشت سر هم بازی می‌کند. همین مسئله باعث شد گلی بد را از آلومینیوم دریافت کند و بعد از آن اشتباهی را مقابل فولاد مرتکب شد. هر دروازه‌بانی وقتی گل دریافت کند، از نظر روحی اُفت می‌کند.

توجه نکردن به نظرات مربیان گلرها توسط سرمربیان
وی درباره لزوم اهمیت به نظر مربی گلرها توسط سرمربیان تیم‌ها، گفت: به نظرم بعد از سرمربی تیم، مربی گلرها در جایگاه دوم قرار دارد. بنابراین باید نظر وی را برای انتخاب سنگربان اصلی در دستور کار قرار داد. در حال حاضر باید پرسید چند درصد سرمربیان به نظر مربیان دروازه‌بان‌ها توجه می‌کنند؟  از آنجایی که می‌گویند 70 درصد گل نخوردن یک تیم به دروازه‌بان برمی‌گردد چقدر به نظر مربی گلرها توجه می‌شود؟ بعضی وقت‌ها هم مشکل تاکتیک تیمی است و دروازه‌بان مقصر قلمداد می‌شود. وقتی تیم ملی در شش مسابقه جام ملت‌ها هفت گل دریافت می‌کند نشانگر مشکل تاکتیکی است.

در فوتبال ما خبری از شایسته‌سالاری نیست
مربی سابق دروازه‌بان‌های لیگ برتر راجع به میزان قرارداد مربیان گلرها اظهار داشت: دستمزد مربیان گلرها در فوتبال ایران یک تا 2.5 میلیارد برآورد می‌شود. طبیعتاً هر چقدر برای این مربیان امنیت و محیط مناسب ایجاد شود، می‌تواند شرایط بهتری ایجاد کند. متأسفانه در فوتبال ایران خیلی به خروجی عملکرد توجه نمی‌شود. در حال حاضر دروازه‌بانی ما رو به اُفت است. از میان 30 دروازه‌بان تنها سه یا چهار نفر می‌دانند که به تیم ملی دعوت می‌شوند، چرا که گلر همسطح آنها وجود ندارد، اما در اسپانیا و ایتالیا دروازه‌بان اینقدر ثبات جایگاه ندارد و رقبای بسیار زیادی دارد. من دوباره به لزوم پرورش استعدادها تأکید می‌کنم و با گلایه باید بگویم، چقدر رسانه‌ها به این مسئله پرداختند که باشگاه نفت چرا تعطیل شد. بازیکنانی نظیر آرش رضاوند، علیرضا بیرانوند، کمال کامیابی‌نیا، میلاد زکی‌پور و علی قربانی و … از باشگاه نفت به سطح اول فوتبال ایران معرفی شدند، اما متأسفانه چه بگویم که فوتبال ما سلیقه‌محور است و خبری از شایسته‌سالاری نیست.

گزینه تعویض نیازمند همیشه در دسترس کادر فنی این تیم بود
سیدی در پاسخ به این سؤال که آیا تعویض پیام نیازمند گلر ملی‌پوش سپاهان حین مسابقه با پیکان در هفته نوزدهم لیگ برتر صحیح بود، گفت: وقتی سرمربی یا مربی تیم دست به تعویضی می‌زند باید تمام ابعاد و جوانب روحی و روانی و حتی فنی موضوع را بسنجد. گزینه تغییر که همواره در اختیار کادر فنی سپاهان است. نیازمند یکی از باشخصیت‌ترین گلرهای فوتبال کشورمان است که واقعاً از نظر شخصی و فنی خیلی برای او احترام قائل هستم. حالا مثلاً بیرانوند هم دو گل مقابل فولاد دریافت کرد آیا اوسمار باید او را در حین بازی تعویض می‌کرد؟ من با این تصمیم کادر فنی سپاهان موافق نیستم.

انتهای پیام/ 

source

توسط tehruntime.ir