به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در آستانه شب یلدا، تاریخ برای هواداری که پنجمین سال فعالیت خود را تجربه میکند، متفاوت رقم خورد. نام محمود فکری بهعنوان اولین سرمربی ثبت شد که در میانه فصل از باشگاه تهرانی جدا شد. در این فوتبالی که صحبتهای غیررسمی حاکی از بودجه 600 میلیاردی برخی باشگاههاست، از هوادار با سقف بودجه 72 میلیاردی و آپشن «حضور در تهران» نمیتوان انتظار زیادی داشت. ضمن اینکه از قدیم گفتهاند هر چقدر پول بدهید همانقدر آش میخورید.
اولتیماتوم برای صدرنشینها نیست
در چنین شرایطی در روز شانزدهم خرداد ماه سال محمود فکری با رزومه هدایت نساجی، استقلال، نفت مسجدسلیمان و سایپا بهعنوان سرمربی تیم فوتبال هوادار انتخاب شد. این سرمربی خیلی زود به سراغ تمرینات آمادهسازی تیمش برای لیگ برتر رفت و وقتی در روز 19 مرداد هوادار مقابل مس رفسنجان قرار گرفت، یکی از منظمترین تیمهای لیگ از لحاظ برگزاری تمرینات پیشفصل و بازیهای تدارکاتی بود.
سرمربی سابق هوادار در پایان هفته سیزدهم با هفت شکست، چهار مساوی و تنها دو پیروزی و 10 امتیاز در رده سیزدهم جدول، به پایان توافقی رسید. در حالی فکری یک روز بعد از شکست 5 بر صفر خانگی مقابل سپاهان به قطع همکاری توافقی رضایت داد که تصور میشد دو بازی دیگر (تا نیمفصل اول رقابتها) به وی فرصت داده و بعد از آن برکناری توافقیاش اعلام شود. اگر چه یک روز قبل وی اعلام کرده بود که «اگر تیمم صدرنشین هم باشد به من اولتیماتوم میدهند!» البته که تیم این سرمربی صدرنشین نبود، اما در صورت قعرنشینی، باید اولتیماتوم را جدیتر میگرفت. نباید فراموش کرد که هوادار توسط مالک خصوصی اداره میشود و طبیعتاً اگر این تیم به لیگ یک سقوط کند ارزش اقتصادی آن کاهش مییابد.
انتقادی که فکری نشنید
سرمربی سابق بنفشپوشان معتقد بود هوادار تنها تیمی است که نتوانسته تفکراتش را در آن، جا بیندازد. آمار و بازی هوادار هم این موضوع را نشان میدهد، اما مهمترین زنگ خطر برای فکری در آبادان و بعد پایان هفته دهم به صدا در آمد، نماینده تهران با وجود پیروزی 2 بر صفر مقابل صنعت نفت، با نقدهای شدید یکی از خبرنگاران در نشست خبری روبهرو شد. ابتدا مدیر رسانهای هوادار قصد کرد که جلوی پاسخ به این پرسش را بگیرد، اما در ادامه فکری شخصاً خواست به این انتقاد پاسخ دهد. سرمربی هوادار در پاسخ به خبرنگاری که با انتقاد از جریان مسابقه، دو سوم زمان مسابقه را کسلکننده و در حد لیگ دسته اول و دوم فوتبال خواند، تصریح کرد: «شما این بازی را تماشا کردید یا بازی دیگری را؟ موقعیتهای زیادی در هر دو نیمه اول و دوم روی هر دو دروازه بود. گل اولی که زدیم گل به خودی نبود و روی پرس بازیکنان بود. اگر شما متوجه فوتبال بودید، گل ما روی پرس بازیکنان به ثمر رسید. شما یک بازی دیگر دیدید!». شاید اگر فکری آن روز انتقادات را میشنید در هر سه مسابقه بعدی شکست نمیخورد، امروز به کارش در هوادار ادامه میداد.
چالش برای انتخاب ترکیب و شخصیت تیمی گمشده
معمولاً بازیکنان هوادار به دو دسته تقسیم میشوند. دسته اول بازیکنان پا به سن گذاشتهای که با وجود سابقه حضور در تیمهای مختلف لیگ برتر اما فصول پایانی فوتبالشان را میگذرانند و بازی در تهران برای آنها امکان خوبی محسوب میشود. دسته دوم بازیکنان جوانی هستند که کمتر کسی از آنها نامی شنیده و منتظر هستند در اولین فرصت خودشان را نشان بدهند. در چند سال اخیر معمولاً مربیان هوادار شاکله تیمشان را به دست بازیکن شناخته شده میسپارند و از بازیکنان جوان بهره میگیرند.
فکری در طول مدت شش ماهه کاری خود در هوادار از سبکهای مختلف برای انتخاب ترکیب استفاده کرد. وقتی تلاش کرد از بازیکنان جوان و جویای نام بیشتر استفاده کند با انتقاد بازیکنان پرآوازهتر روبهرو شد. از طرف دیگر وقتی هم به سمت استفاده از بازیکنان شناختهشدهتر مانند داریوش شجاعیان و … رفت عملاً دستاورد آنچنانی نداشت. منظور از دستاورد برای هوادار عملکردی در سطح تیمی متوسط است که فکری در این زمینه هم موفق نبود. بازخوانی صحبتهای فکری در چند نشست خبری این موضوع را به وضوح نشان میدهد: «باید خوشحال باشیم که گلهای بیشتری از ملوان نخوردیم، شخصیت تیمیمان گم شده است.»، «داستان بابک مرادی با هوادار تمام شده است.» و … .
گزینه هدایت هوادار
حرف و حدیث درباره گزینههای هدایت هوادار کم نیستند، اما به نظر میرسد مسعود شجاعی گزینه اصلی همکاری با این تیم تهرانی است. طبق گفته علی طهماسبی مدیر تیم هوادار قرار بود تا پایان روز 30 آذر سرمربی جدید معرفی شود، اما هنوز اتفاقی در این خصوص نیفتاده است. شجاعی با وجود آشنایی که با باشگاه و مدیران هوادار دارد، اما هنوز دورههای آموزش مربیگری را به صورت کامل نگذرانده و جز دوره موقت هدایت تراکتور، سابقهای در حوزه مربیگری ندارد. با این اوصاف باید دید آیا مدیران هوادار صرفاً با مسائل اقتصادی دنبال انتخاب مربی خواهند رفت که کمتر خرج برایشان بتراشد یا به دلیل حفظ ارزش سرمایه خودشان در لیگ برتر و پرهیز از سقوط به لیگ یک، تصمیم سنجیدهتری اتخاذ خواهند کرد.
انتهای پیام/
source